FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb zenés film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb zenés film az IMDB szerint

8109

10. My Fair Lady (1964)

Az excentrikus nyelvészprofesszor, Higgins fogadást köt, hogy az egyszerű virágáruslányból, Eliza Doolittle-ből a “helyes” beszéd segítségével egy igazi dámát farag. Többszöri kisebb kudarc után végül teljes sikert arat, Elizát mint tökéletes úri hölgyet csodálja a környezete. Ez természetesen Eliza sajátos belső értékein is alapul, amelyeket csak Higgins nem vesz észre. Mikor igen – már késő.

A legjobb musical filmek

9. Willy Wonka és a csokoládégyár (1971)

Az egész világ meglepődik, amikor a híres csokigyáros, Willy Wonka sok éves rejtegetés után kihírdeti: öt szerencsés kiválasztott körülnézhet a gyárában, meglesheti híres csokoládéinak titkát, és mindezek tetejébe élete végéig ingyenes ellátást kap a Wonka termékekből. Senki sem szeretné jobban ezt a díjat, mint az ifjú Charlie, de a családja túl szegény ahhoz, hogy a drága Wonka csokikból vásároljon, márpedig így semmi esélye, hogy egyhez hozzájusson abból az öt csokiba rejtett aranytallérból, mely a belépést jelentené. Ám a mozi világában éppen az a csodálatos, hogy minden megtörténhet…

Willy Wonka (Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971)

8. Kabaré (1972)

A berlini Kit-Kat Klub sztárja Sally Bowles, az amerikai lány, aki mindenáron sikeres szeretne lenni, ezért csatasorba állítja tehetségét és szerelmét. Az angol egyetemista fiú először csodálja, majd beleszeret. A kabaré műsoraiban egy beteges, torz világ tárul elénk, amely logikus előzménye a fasizmusnak.

A valaha volt 20 legjobb zenés film az IMDB szerint

7. Mindhalálig zene (1979)

Egy mániákusan öntelt Broadway-rendező zenés darab próbái, a szűk hadáridők és randevúk között száguldozva úgy “felpörgeti” magát, hogy szívinfarktust kap. Miközben kómában fekszik a műtőasztalon, álomképben mint gigászi revü pereg le előtte az élete.

A valaha volt 20 legjobb zenés film az IMDB szerint

6. Óz, a csodák csodája (1939)

Valahol a szivárványon túl terül el Óz csodákkal teli országa, ahová a kis Dorothy szülőföldjéről, Kansasból forgószél repíti el. Amikor kinyitja a szemét, mesevilágban találja magát, melyet törpék, tündérek, beszélő fák, repülő majmok népesítenek be. Mindazonáltal fura szereplők a valós világhoz tartozó személyekre is hasonlítanak, így a gonosz boszorkány a gazdag Miss Gulchra. Útközben Dorothy találkozik a Bádogemberrel, Hunkkal, a madárijesztővel, és egy gyáva oroszlánnal, az ő segítségükkel végül legyőzi a gonosz boszorkányt.

Óz, a csodák csodája (The Wizard of Oz, 1939)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·