FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 10 legjobb western film

A valaha volt 10 legjobb western film

49928

6. Maverick – Halálos póker (1994, Maverick)

Maverick nem vadnyugati mesterlövész, csupán egy pókerjátékos, aki viszont a legjobb akar lenni. Már csak egy egész kis pénz hiányzik ahhoz, hogy benevezhessen élete pókerversenyére, de úgy tűnik, nehezebb összeszedni ezt a pénzt, mint gondolta. Kalandjai során megismerhetjük a ravasz Annabelle Bransfordot, és a mogorva békebírót, Zane Coopert is.

Maverick - Halálos póker (1994, Maverick)

Mel Gibson külön leckéket vett, hogy minél gyorsabban tudjon fegyvert rántani. James Garner szerepét eredetileg Paul Newmannek ajánlották fel, aki visszautasította. A nagyszerű operatőr, Zsigmond Vilmos is szerepel a filmben, Danny Glover (Halálos fegyver 1-4) mellett egy rövid jelenet és snitt erejéig.

5. Az Ezüst-tó kincse (1962, Der Schatz im Silbersee)

Egy tolvajbanda elrabolja az Ezüst-tó kincséhez vezető út térképét a jogos tulajdonosától. Winnettou és Old Shatterhand pedig összefognak, hogy visszaszerezzék a leírást és eljussanak a barlanghoz. “A Sziklás-hegység déli nyúlványai közt van egy szinte megközelíthetetlen tó, melynek nevét sokan hallották, de színét vajmi kevesen látták. Ezüst-tónak nevezték már azok a népek is, akik az indiánok előtt éltek ott. A tó környéke ásványokban gazdag.”

Az Ezüst-tó kincse (1962, Der Schatz im Silbersee)

4. Django elszabadul (2012, Django Unchained)

A déli államok területén, két évvel a polgárháború előtt a német származású profi fejvadász, egykori fogorvos dr. King Schultz (Christoph Waltz) felszabadítja Djangót (Jamie Foxx), akivel nagy sikereket érnek el.  Elhatározzák, hogy együttes erővel megkeresik Django feleségét, Broomhildát (Kerry Washington), aki a gazdag ültetvényes, Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) szolgálója.  A fejvadászok egy hazugsának köszönhetően bejutnak a birtokra, azonban amikor a házigazda hűséges rabszolgája (Samuel L. Jackson)  gyanút fog, választaniuk kell a túlélés és az önfeláldozás között.

Django elszabadul (Django Unchained, 2012)

A legjobb mellékszereplő kategória Oscar-díjasai közül Christoph Waltz szerepelt a legtöbbet a filmvásznon, pontosan 1 óra 6 percet és 17 másodpercet. A Django elszabadulban Jamie Foxx saját, Cheetah névre hallgató lovát láthattuk. 16 év alatt a Django elszabadul volt az egyetlen film, melynek szereplői közül nem Leonardo DiCaprio kapta a legmagasabb fizetést. A filmben 106-szor hangzik el a “nigger” szó.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·