FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 10 legjobb western film

A valaha volt 10 legjobb western film

49908

A legjobb western filmek

Idejét láttuk összeállítani egy toplistát a valaha készült legjobb vadnyugati kalandokról. A lista kizárólag a mi véleményünkön alapszik, lehet vele vitatkozni, de egyszerűen le is írhatod kedvencedet hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

10. Szenvedélyek viharában (1994, Legends of the Fall)

William Ludlow (Anthony Hopkins) ezredes és három fia, Samuel (Henry Thomas), Tristan (Brad Pitt) és Alfred (Aidan Quinn) a Sziklás hegység vadonjában él jó barátságban az amerikai őslakosokkal. Mind a három fiú más karakter, de mind talpraesettek. Egy napon Samuel bemutatja a családjának szíve választottját, Susannát (Julia Ormond). A testvérek viszonya ettől kezdve rohamosan romlani kezd, ugyanis Alfred is beleszeret a lányba, a lány pedig Tristanba szeret bele. A helyzet még tragikusabb lesz, amikor a három fiú hadba vonul az első világháború európai frontjaira.

Szenvedélyek viharában (1994, Legends of the Fall)

Tristan Ludlow szerepét Johnny Deppnek is felajánlották, de ő nem élt a lehetőséggel. A rendezőnek, Edward Zwicknek 17 évébe telt, hogy megvalósítsa filmtervét. A film és a regény is tartalmaz néhány korni (Cornwall és Délnyugat-Anglia nyelve) kifejezést, ugyanis a Ludlow-ok korni telepesek leszármazottjai.

9. Egy maréknyi dollárért (1964, Per un Pugno di Dollari)

Az amerikai határ közelében fekvő mexikói városkába, San Miguelbe egy fegyveres marcona érkezik. Az idegen, a titokzatos Joe (Clint Eastwood) hamar barátságot köt a helyi ivó tulajdonosával, Silcanitóval (José Calvo). Joe hamar rájön, hogy a kisvárost két gengszter tartja sakkban, John Baxter (Wolfgang Lukschy), és a kegyetlen Ramón Rojo (Gian Maria Volonté). Joe egy fegyveres összetűzésben megöl négy embert Ramón bandájából, aminek következtében Ramón bátyja, Esteban Rojo (Sieghardt Rupp) beveszi Joe-t a bandájába. Joe azonban sokkal ravaszabb, mint azt bárki sejtené: azon mesterkedik, hogyan tudná a két bandát kijátszani egymás ellen.

Egy maréknyi dollárért (Per un Pugno di Dollari, 1964)

A Clint Eastwood védjegyévé vált hunyorgást a tűző nap és a nagy teljesítményű lámpák okozták. Ennio Morricone a filmzenét eredetileg altatódalnak szánta, de a rendező, Sergio Leone ragaszkodott a dallamhoz, úgyhogy Leone áthangszerelte a dalokat, hogy jobban illjenek a filmbe. Az első rész még két folytatást is megélt. Egyedül Clint Eastwood, Mario Brega, Benito Stefanelli és Aldo Sambrell szerepel a western trilógia mindhárom részében.

8. Törvényen kívül (2001, American Outlaws)

Jesse James (Colin Farrell) csak egy volt a Missouri és Liberty mellett élő békés farmerek közül. Talán soha nem ismerjük meg a nevét, ha egy korrupt vasúttársaság nem igyekszik, az eszközökben sem válogatva, a környék földjeinek megszerzésére. Jesse és barátja, Cole Younger (Scott Caan) egy fiatalokból álló csapatot toboroz a társaság és pribékjei visszaszorítására. Ádáz harc kezdődik a felek között, és a földrablók kíméletlen hajszát indítanak ellene. Jessenek egyre több ellenséggel kell szembe néznie, miután a fejére kitűzött busás vérdíj ígérete a barátokat is megszédíti.

Törvényen kívül (2001, American Outlaws)

Colin Farrellnek és a stáb többi tagjának 6 hetet kellett töltenie egy ranch-en, hogy annyi időt töltsenek el cowboyok társaságában amennyit csak lehet, és megtanulják hogyan kell megülni egy lovat még a forgatás megkezdése előtt. Farrell egy Milagro nevű lovon tanult, és végül ezt a lovat használták a forgatáson is. A forgatás 65 napjából legalább 45 napon keresztül több mint 37 celsius fokot kellett a stáb tagjainak elviselniük.

7. A hét mesterlövész (2016, The Magnificent Seven)

Rose Creek városa a gonosz üzletember és banditavezér Bartholomew Bogue-től függ, ő tartja ellenőrzése alatt a települést, és szedi be a sarcot munkájáért. A kétségbeesett polgárok úgy döntenek, hogy ebből most már elég, s ezért hét kívülállót bérelnek fel a feladatra, hogy megvédjék őket a haramiáktól. A hét különböző karakterű zsoldos úgy véli, sokkal több pénzről van itt szó, mint amit a szegénynek tűnő városlakóktól fizetségül kapnak, ezért elvállalják a feladatot.

A hét mesterlövész (The Magnificent Seven, 2016) - Előzetes

A western film a jól ismert A hét mesterlövész remakje, azt már kevéssé ismert, hogy az 1960-as film is egy feldolgozás, amely A hét szamuráj történetén alapul. Denzel Washington és Ethan Hawke második közös munkája a Kiképzés (2001) óta, amit szintén Antoine Fuqua rendezett.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·