FILMEZZUNK.HU
Nemsemleges lesz a Toy Story animációs film egyik főszereplője

Nemsemlegessé tették a Toy Story egyik kulcsszereplőjét, Krumplifej Urat

2848

Nemsemlegessé tették a Toy Story egyik kulcsszereplőjét, Krumplifej Urat

Nemsemleges lett a Hasbro gyár által készített játék, Krumplifej Úr, aki a Toy Story animációs film egyik főszereplője is. A cég dobta a játék nevéből az “úr” szót és mostantól csak Krumplifej-nek fogják nevezni azért, hogy mindenki befogadóbbnak érezze a játékot a világon. Azt is bejelentették, hogy olyan krumpli családokat fognak árulni, amelyekbe nem csak egy apuka és egy anyuka van – azért, hogy így a gyerekek a melegházasságban élők mintájára tudják alakítani a saját kis családjukat.

A változtatást Twitteren jelentették be, amelyre rengeteg negatív reakció érkezett.

“Legközelebb a Barbie nevét fogják megváltoztatni? Szerintem a Hasbro nevéből ki kellene törölni a bro (magyarul fiú tesó – szerk.) részt és csak legyen a neve Has.”

– írták gúnyolódva a Twitter felhasználók. Az LMBTQ-párti akciócsoportok természetesen örömmel fogadták a hírt a változtatásról. Kaliforniában benyújtottak egy törvényjavaslatot, amely kötelezné a boltokat, hogy legyen egy gender semleges részlege a gyerekruháknak és a játékoknak – írja a Politico.

„A törvény azért jött létre, hogy a gyerekek előítélet nélkül kifejezhessék magukat”

– állítják a helyi demokraták. A játékok gender semlegesítésén dolgozó aktivisták szerint „erősíti a sztereotípiákat,” ha a dobozokon feltüntetik, hogy fiúk vagy lányok a célcsoport. Külön non-profit szervezet is van az Egyesült Államokban, amely azért küzd, hogy „meg legyen szüntetve a játékok színkódoltsága.”

Meglepő dolgokat állítanak Bradley Cooperről azok a nők, akik együtt forgattak vele

(Via Hit Rádió)


Article Tags: · ·