FILMEZZUNK.HU
10 híresség, akik gyilkosságban vesztették el családjukat

10 híresség, akik gyilkosságban vesztették el családjukat

34057

Hírességek, akik gyilkosságban vesztették el családjukat

A sztárok olyan életet élnek, amit mindenki csak irigyelni vagy csodálni tud. Nehéz elképzelni, hogy a felfelé ívelő karrier, a luxus és a hírnév mögött a sztárok élete sem mindig fenékig tejfel, sőt olykor rettenetes szörnyűségeken mennek keresztül életük során. A következő hírességek a hozzájuk legközelebb álló embereket hátborzongató gyilkosságok következtében veszítették el.

(1) Roman Polanski feleségével több késszúrással végeztek

10 híresség, akik gyilkosságban vesztették el családjukat

Roman Polanski filmrendező 1968-ban házasodott össze Sharon Tate színésznővel. A nőre később, 26 évesen és 8 hónapos terhesen bukkantak rá Los Angeles-i otthonában, testét több szúrt seb is borította. Sharonnal együtt négy barátja is életét vesztette: a csapat feltehetőleg a Charles Manson család áldozata lett. A szörnyű gyilkosság áldozataira a házvezetőnő talált rá a gyilkosságot követő napon. A holttesteket megcsonkították, és vérrel a „disznó” feliratot írták a falakra. Minden elektromos vezetéket, a telefonvonalat is elvágták.

Polanski éppen Londonban tartózkodott, ekkor értesült a szörnyű halálhírről. 1969 novemberében nevezték meg először a gyilkosokat. A Manson család tagját, Susan Atkinst autólopás miatt ítélték börtönbüntetésre, majd miután egy rabnak dicsekedett arról, hogy megölte Sharont, őt vádolták meg a gyilkossággal. Felajánlották neki, hogy elkerülheti a halálbüntetést, ha több részletet árul el a gyilkosságról. Elfogadta az ajánlatot, és megnevezte bűntársait, akik Charles Manson, Charles Watson, Patricia Krenwinkel és Los Feliz voltak. Ha ez még nem lenne elég, Susan azt is beismerte, hogy a gyilkosságot megelőző napon két másik ember – Leno és Rosemary LaBianca – haláláért is ők felelnek.

(2) Chuck Palahniuk író édesapját új barátnőjének exe lőtte le

10 híresség, akik gyilkosságban vesztették el családjukat

A Harcosok klubja írója rengeteg borzasztó dolgon ment keresztül, sokak szerint ezek inspirálhatták a későbbi műveinél is. Chuck Oregonban nőtt fel, ahol a saját családjáról is rengeteg érdekesség, furcsaság látott napvilágot. Nagyapja, Nick Palahniuk például csőre töltötte a pisztolyát, és lelőtte a feleségét. Chuck édesapja, Fred Palahniuk ekkor az ágy alatt rejtőzött, így sikerült megmenekülnie, majd a nagyapa maga felé fordította a fegyvert, és véget vetett az életének. Évekkel az események után megszületett Chuck.

A szülők a fiú 14 éves korában elváltak, majd 1999-ben Chuck édesapja, Fred új párkapcsolatba kezdett. Az újdonsült barátnő exe féltékenységi rohamot kapott, ezért lelőtte a párt, majd egy házba hurcolta őket, és felgyújtotta a holttesteket. Édesapja halála nagy inspirációt adott Chuck következő regényéhez, ami a Lullaby nevet kapta. Az érdekes sztori egy gyerekdalról szól, ami képes ölni. Nem csoda, hogy ezt a regényt tekintik Chuck egyik legszemélyesebb munkájának. A gyilkost, Dale Shackelfordot 2000-ben mindkét gyilkossággal megvádolták. Először halálra ítélték, majd a döntést felülbírálták, és helyette életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

(3) Michael Jordan apját az autópálya szélén lőtték agyon

10 híresség, akik gyilkosságban vesztették el családjukat

James R. Jordan nagy kosárlabda-rajongó volt, fia, Michael Jordan pedig a sportág egyik legkiemelkedőbb játékosává vált. Mikor Jordan kétéves volt, édesapja kiköltöztette a családot Brooklynból, még mielőtt a drogfogyasztás és a nagy bandázások korszaka elkezdődhetett volna. Édesapja mindig azt szerette volna, hogy sportoló váljon a fiából, ezért Észak-Karolinába költöztek, ahol az ottani egyetemen vette kezdetét Michael kosaraskarrierje. 1993-ban, nyolc nappal James 57. születésnapja előtt a State Road 74 autópálya szélső sávjában félreállt, hogy egy kicsit pihentesse a szemét. Ezután két férfi, Daniel Andre Green és Larry Martin Demery rálőttek, majd ellopták az autót.

Holttestét csak egy hónappal később találták meg egy mocsárban. A két elkövető a kocsiban található holmikat is elkobozta, mint például két NBA bajnoki gyűrűt, amit James a fiától, Michaeltől kapott. Azonnal letartóztatták őket, miután hívást próbáltak kezdeményezni a lopott mobilról. Letartóztatásuk után azt állították, hogy csak fel szerették volna tartóztatni Jamest, és a pisztoly magától sült el. Végül mindkettőjüket életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · ·