FILMEZZUNK.HU

10 inspiráló keresztény film, amelyeket igaz történetek ihlettek

41471

6. Higgy a győzelemben! (Woodlawn, 2015)

1973-ban, miután megszüntetik az iskolákban a szegregációt, a Woodlawn Gimnáziumban komoly harcok kezdődnek a diákok és a tanárok között is. A tehetséges amerikai futballista Tony és afroamerikai társai igyekeznek kiállni magukért a feszült helyzetben, ám a rasszizmus nem csak az iskola folyosóira gyűrűzik be, hanem a focipályára is – csakis a hit ereje képes összekovácsolni a csapatot.

Higgy a győzelemben! (Woodlawn, 2015)

5. Áldott kezek (Gifted Hands: The Ben Carson Story, 2009)

Benjamin Carson (Cuba Gooding Jr.) és testvére szegény családban, apa nélkül nőtt fel Detroit egyik nyomornegyedében. Vallásos lelkületű édesanyjuk mindent megtett azért, hogy fiai sorsa jobbra fordulhasson. Ben a Yale és a Michigan-i Állami Egyetem orvosi karán tanult és szerzett doktori címet, végül pedig a baltimore-i Johns Hopkins kórház gyermek-idegsebészeti osztály híres főorvosa lett belőle.

Cuba Gooding Jr. 7 legjobb filmje

4. Még mindig hiszek (I Still Believe, 2020)

A film az amerikai keresztény zenei énekesről és dalszerzőről, Jeremy Campről és karrierjéről szól, akit Grammy-díjra is jelöltek és több mint 5 millió albumot adott el világszerte. Élete története a szeretet és a veszteség útja, amely azt bizonyítja, hogy mindig van remény.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·