FILMEZZUNK.HU

10 inspiráló keresztény film, amelyeket igaz történetek ihlettek

41464

3. Feltámadás (Risen, 2016)

Clavius egy erőskezű római hadvezér. Lucius az ő segédje. Kettejüknek jut az a feladat, hogy megfejtsék a rejtélyt, mi történt Jézussal a keresztrefeszítését követő hetekben. Céljuk, hogy cáfolják azokat a pletykákat, miszerint feltámadott volna a Messiás, és megakadályozzanak egy felkelést Jeruzsálemben.

Joseph Fiennes érdekességek

2. A szív bajnokai (The Blind Side, 2009)

Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) olyan nő, aki nem fél kimondani a véleményét. Sikeres vállalkozó és jó keresztény családanya. Amikor családjával meglátja az esőben az út szélén sétáló megtermett Michael-t (Quinton Aaron), azonnal döntés elé kerül: behunyja a szemét vagy segít a srácon. Nem is sejti, milyen nagy fába vágja a fejszéjét. A visszahúzódó fekete Mike ugyanis elképesztően jó amerikai futballjátékos. Az igaz történeten alapuló film az önzetlenség és életrevalóság példájával szolgál.

A szív bajnokai /Blind Side, 2009/

1. Tűzszekerek (Chariots of Fire, 1981)

Két fiatal atléta útja az 1924-es párizsi olimpián elért győzelmükig. Az egyik egy gazdag angol zsidó, aki olimpiai győzelmével akarja brit mivoltát bizonyítani, a másik egy szerény körülmények között élő protestáns lelkész. Az olimpián a futóverseny vasárnapra esik, s a lelkész ezen a napon nem hajlandó versenyezni. Riválisa – megfelelő ellenfél hiányában – győz. Az egyik hétköznapon megrendezett versenyen azonban a lelkész lesz az olimpiai bajnok. Két különböző társadalmi réteg képviselőiként vetélkednek, de mindketten nagy akaraterővel küzdenek a győzelemért.

Tűzszekerek (Chariots of Fire, 1981)

BUD SPENCER A HITÉRŐL: „A haláltól nem félek: Isten létezik, a többit pedig majd odaát megtudom”

(Történetek forrása)

//Kimi//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·