FILMEZZUNK.HU

7 film, amik remekül sikerültek, mégsem készült hozzájuk folytatás

4127

5. A tetovált lány

A Millenium-könyvtrilógiát kétszer is feldolgozták, lett egy svéd és egy amerikai változata. Mindkettő teljesen rendben volt, hozta is a várt sikert. A 2011-es David Fincher-féle A tetovált lány valahogy mégis közelebb áll az átlag néző szívéhez, valószínűleg, mert jóval hollywoodibbra sikerült,  mint a svéd verziója. Ezért nem értjük, hogy ebből miért készült csak egy rész, míg a svédek mind a három könyvet megfilmesítették?! Aztán 2018-ban mégis csináltak neki folytatást (Ami nem öl meg), de nem a szó szoros értelemben, inkább rögtön a „negyedik” részre ugrottak, vagy hívhatjuk spin-offnak, vagy egy harmadik verziónak. A színészeket és a rendezőt lecserélték, a történetet pedig nem az eredeti író írta, hanem csak egy Larsson-regényeken alapuló könyv ihlette.

A tetovált lány (The Girl with the Dragon Tattoo, 2011)

6. Kill Bill

Igaz, hogy ennek a filmnek két része van, de a második film lényegében nem folytatás, hanem a kettő egy történet, egyszerre lettek megírva és leforgatva, csak később szedték ketté a jeleneteket. Épp ezért simán elférne még egy tisztességes, a klasszikus értelemben vett folytatás. Tarantino pedig már a premierkor pedzegette, hogy lesz Vol. 3, de akkor úgy nyilatkozott, hogy tíz évet szeretne várni az új résszel, és Beatrix Kiddót egy későbbi életszakaszában mutatná be. Azóta többször beszélt a rendező össze-vissza a folytatásról, hol azt mondta, biztosan megcsinálja, hol pedig azt, hogy nem. Sajnos egyre kisebb az esély rá, mivel egyre kevesebben dolgoznak vele szívesen, köztük Uma Thurman sem, de persze Tarantinónál soha sem lehet tudni…és az sem segít az esetleges folytatás lehetőségén, hogy Tarantino a nemrég bejelentette visszavonulását.

Uma Thurman (Menyasszony) - Kill Bill

7. Prometheus 2.

A Prometheus nyitva hagyott kérdéseit Damon Lindelof arra hivatkozva ütötte le, hogy ő Ridley Scott-tal együtt eleve trilógiát tervezett. Ennek kétségessége már akkor felmerült, amikor Lindelof elsőként szállt ki a folytatásból, de 2015-ben legalább tényleg bejelentették a második részt. Azonban jött a közjáték Neill Blomkamp Alienjével, amelynek hatására Scott inkább Alien-spin-offá alakította át a projektet, ennek eredményét pedig mindannyian láthattuk. Persze tény, hogy a Covenant igyekszik valamennyire a Prometheus örököseként viselkedni, de rettentő méltatlanul bánik elődje gondolataival és karaktereivel. Biztosak vagyunk benne, hogy az Alien márkanév továbbéltetésének nyomásától mentes Prometheus 2-3. sokkal kerekebb és minőségibb alkotás lett volna, mint bármilyen most tervben lévő Alien-mozi, amiről ráadásul már Scott is azt mondta, hogy valószínűleg teljesen újraindítja a szériát.

7 film, amik remekül sikerültek, mégsem készült hozzájuk folytatás

Szerző: MéziMcFly

Teljesen tönkretette a plasztika: ma már rá sem ismerni a Twin Peaks gyönyörű sztárjára

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · ·