FILMEZZUNK.HU

7 film, amik remekül sikerültek, mégsem készült hozzájuk folytatás

4108

Filmek, amik remekül sikerültek, mégsem készült hozzájuk folytatás

Szeretjük ostorozni Hollywoodot, hogy mindenhez folytatást, mindenből filmes univerzumot gyárt, de amikor egy-egy második rész nem jön létre egy-egy ígéretes kezdeményezéshez, az nagyon tud fájni.Vannak olyan alkotások, amiket csak hagyni kéne csendben feledésbe veszni, de vannak olyan sikerprodukciók, amik simán elbírnának több filmet is, mégsem készül hozzájuk folytatás, pedig a legtöbbnek eredetileg is terveztek második részt, sőt egy-kettőnek konkrétan be is rendelték, de végül nem valósult meg hozzá a folytatás. Ebben a toplistában mutatjuk, mely filmek azok, amiket igenis megérné folytatni…

1. Az arany iránytű

A 2007-ben bemutatott könyvadaptációt minden fantasy rajongó várta, sőt az is, aki nem olvasta a regényeket, csak hallott róla. Óriási lehetőségek voltak a sztoriban, az alkotók pedig tényleg igyekeztek odatenni magukat, de mégsem jött össze a dolog, pedig még Daniel Craig és Nicole Kidman is szerepet kapott. A gondot valószínűleg az okozta, hogy bődületes nagy volt a költségvetése a produkciónak, ami arányaiban nem hozott annyit vissza, hogy belevágjanak a folytatásba. Amiért óriási kár, mert a filmet úgy hagyták abba, hogy semmire sem kaptunk választ, és azóta is egy óriási űr tátong bennünk. Na jó, valamelyest kárpótol, hogy az HBO 2019-ben elővette a Pullmann-könyveket és teljesen élvezhető sorozatot csinált belőlük Az Úr sötét anyagai címmel.

Az arany iránytű (The Golden Compass, 2007)

2. A beavatott-sorozat: A hűséges

Egy időben mindenki azzal trükközött, hogy a zárófilmeket ketté szedte, így jóval több bevételt tudott produkálni lényegében egy filmmel, gondolj például a Harry Potter és a Halál ereklyéire, vagy az Alkonyat: Hajnalhasadásra. Így gondolkodott a Lionsgate is, amikor A beavatott-sorozat utolsó részét ketté szedte. A baj csak az, hogy míg általában a zárófilmek egybe forognak, csak külön vágják őket, addig A beavatottnak csak az első részét forgatták le. Az első két film nem kicsit volt sikeres, így az alkotók bízhattak volna a harmadik és negyedik filmben, de így utólag már biztosan nem bánják, hogy másképp döntöttek. A hűséges ugyanis akkora bukta volt 2016-ban, hogy végül a stúdiónak esze ágában sem volt megcsinálni a negyedik mozit. De hogy ne hagyják veszni a sztorit, kitalálták, hogy tévéfilmet csinálnak belőle. Ez viszont a főszereplőknek nagyon nem jött be, szóval kijöttek a sztoriból, azóta pedig az terjed, hogy spin-off sorozatot csinálnak befejezésként, de valószínűleg már ebből sem lesz semmi. Mi ezt csak azért sajnáljuk, mert imádtuk Theo James és Shailene Woodley párosát, és bár a filmek színvonala tényleg csökkent az idő előrehaladtával, azért egy tisztességes befejezést megérdemelt volna.

Csak a tévében lesz látható A Beavatott-sorozat utolsó része

3. E.T. – A földönkívüli

Minden idők egyik legsikeresebb családi filmje szinte ordított azért, hogy folytassák, hiszen kit ne érdekelne, hogy milyen volt a világ, ahová E.T. hazament, és vajon visszaüzent-e onnan a földi játszópajtásainak? A nyolcvanas évek elején Spielberg még ódzkodott a folytatásoktól és sajnos azóta sem tudni arról, hogy ez a sikerfilm bővelkedni fog-e a folytatásban.

E. T. - A földönkívüli (E.T. the Extra-Terrestrial, 1982)

4. Igazából szerelem

Nem túlzás azt mondani, hogy a Love Actually minden idők egyik leghíresebb és legsikeresebb romantikus filmje. Épp ezért olyan hihetetlen, hogy nem készült folytatása. Azt persze értjük, hogy összességében így kerek, ahogy van, és kockázatos lenne bevállalni a második részt, hiszen nagyon magasan van a léc, de az alkotóknál és a színészeknél jóval kevésbé tehetséges emberek is meg szoktak próbálkozni hasonlóval. Szóval ha valakinek, az Igazából szerelem stábjának jöhetne folytatása, bár lényeges probléma, hogy időközben az egyik főszereplő, Alan Rickman 2016-ban elhunyt. Főleg, hogy a legtöbb szereplő is többször nyilatkozta, hogy benne lenne a folytatásban. A pletykák szerint azonban az író/rendezőn bukott meg a dolog, Richard Curtis ugyanis úgy gondolja, nem tudná ezt a sikert még egyszer megismételni, plusz kifejezetten problémás forgatásként emlékszik vissza a munkálatokra, amit újra összehozni majdhogynem lehetetlen lenne, hiszen a legtöbb színész azóta szupersztár lett, mindnek tele a határidőnaplója és magas a gázsiigénye…

Az eredeti szereplőkkel elkészült az Igazából szerelem folytatása

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · ·