FILMEZZUNK.HU
Nagyon fontos anyás filmek

12 felejthetetlen film az anyai szerepről

11671

9. Mamma mia! (2008)

Donna (Meryl Streep) sikeres és független nő, szállodát vezet egy kis görög szigeten, és egyedül neveli lányát, Sophie-t (Amanda Seyfried). Elérkezett az ideje, hogy az ifjú Sophie férjhez menjen. Az esküvőre hivatalosak Donna régi barátnői, Rosie (Julie Walters) és Tanya (Christine Baranski), így régi zenekaruk, a Donna és a Dinamók újra összeállhat. Az esküvői készülődés közben Sophie-t  leginkább az apja kiléte foglalkoztatja. Úgy dönt, hogy meghív három férfit Donna múltjából, hátha kiderül, ki a vér szerinti apja. Az esküvő napja eseményekkel teli, új szerelmek bimbóznak és régiek elevenednek fel.

Mamma Mia! (2008)

10. Lányom nélkül soha (1991)

Betty hétévi házasság után iráni férjével annak hazájába költözik. A férfi Iránban az iszlám fundamentalisták hatása alá kerül, ami megváltoztatja feleségéhez és kislányukhoz való viszonyát. Betty számára csakhamar pokollá és börtönné változik házassága és Irán. Szökni akar…

Lányom nélkül soha /Not Without My Daughter, 1991/

11. A szoba (2015)

Az ötéves Jack számára egy tizenkét négyzetméteres szoba az egész világ. Anyukájával, Joy-jal él itt, aki szeretettel törődik vele, játszik vele és mesél neki. Az igazságot azonban nem árulja el: 7 évvel ezelőtt Joy-t még tinédzserként elrabolta egy férfi és fogva tartja őt ebben a szobában. Ahogy azonban Jack egyre nő, Joy-t egyre inkább aggasztja kettejük biztonsága, s úgy érzi, menekülniük kell innen…

Brie Larson - A szoba (2015)

12. Ilyen az élet (2010)

Holly Berenson egy feltörekvő vállalkozó, Eric Messer pedig egy ígéretes sportigazgató. Egy félresikerült első randit követően semmi közös nincs bennük, leszámítva Sophie-t, a keresztlányukat, és nem igazán kedvelik egymást. Amikor váratlanul Sophie-nak csak ők ketten maradnak, Holly és Eric kénytelenek félretenni egymás iránti ellenérzésüket, és meg kell találják a közös érdeklődési pontokat, amíg muszáj egy fedél alatt élniük.

Ilyen az élet (2010)

Foghatja a fejét Steven Spielberg: Pornószínésznőnek állt a lánya

Az általunk legfontosabbnak tartott anyás filmek listájára nem került be a te kedvenced? Esetleg te is ajánlanál egy alkotást? Várjuk tippjeidet és ajánlásaidat hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Anyás filmek történeteinek forrása itt és itt)

//bluegirl//

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·