FILMEZZUNK.HU

10 érdekesség, amit biztos, hogy nem tudtál a Doctor Strange filmről

2893

Doctor Strange érdekességek

A Doctor Stnage a Marvel Moziverzum egy bár kevésbé ismert képregényhősét mutatja be, számomra mégis az egyik gyöngyszem. Nemcsak azért, mert az  MCU-ról van szó, hanem mert szerintem Bendict Cumberbatch a legtehetségesebb színészek közé tartozik, szakmájában igen elismert, sorra kapja a film/sorozat/színész/televíziós felkéréseket, és mint ember, aki botrányoktól mentes nagyon sok jót hallani Róla, életének több pontja pedig igencsak figyelemre és  követésre méltó. A Doctor Strange bemutatása 2016-ban volt, a harmadik fázis második filmjeként mutatkozott be. A Marvel varázslójának eredetfilmjének érdekességeiről rántjuk most le nektek a leplet. Íme tehát 10 érdekesség, amiket talán még Te sem tudtál a filmről.

Benedict Cumberbatch, mint Doctor Strange - forgatási képek

1. Mielőtt belőle válna a Főmágus, dr. Stephen Strange az egykori sztár sebész gyógyulást keresve Nepálba érkezik egy kolostorba – és a film ezen részét eredeti helyszínen forgatták -, ahol beavatást nyer az okkult tanokba, megismeri a testen kívüli érzékelést, a dimenziók formálását és számos más különös dolgot. Benedict Cumberbatch a középiskola elvégzése után egy évet önkéntesként egy buddhista kolostorban töltött az indiai Darjeelingben, ahol angolt tanított.

10 érdekesség, amit biztos, hogy nem tudtál a Doctor Strange filmről

2. A színész a mai napig azt állítja, az élmény meghatározó volt számára és amikor Doctor Strange szerepére készült, innen vett inspirációt és útmutatást. Elsősorban a karakter spiritualitása miatt vállalta a szerepet is: „Nagyon izgatott a főhős spirituális dimenziója, hiszen ez az én életemnek is meghatározó része. Nagyon sokat meditálok, és ez óriási segítséget nyújt abban,. hogy le tudjam magam nyugtatni, hogy kicsit meg tudjak szabadulni ettől az őrült cirkusztól, hogy képes legyek megfelelően koncentrálni, és egy kedvesebb, meggondoltabb emberré váljak.”

3. Benedict Cumberbatch volt a Marvel számára a legelső választás dr. Stephen Strange szerepére, de ő az első félkérésre nemet mondott, mert képtelen lett volna a forgatást összeegyeztetni már elvállalt színházi szerepeivel – például Shakespeare Hamletjével. A stúdió ezután Joaquin Phoenixet szemelte ki, aki azért mondott nemet, mert egy olyan szerződést kellett volna aláírnia, ami több egymást követő filmre szólt. Ekkor újra előkerült Cumberbatch, és a problémát megoldandó, a kedvéért „arrébb rakták”, vagyis több hónappal elhalasztották a forgatást, a bemutató dátumát pedig 2016 júliusról novemberre tették át. A színész ezután nekifogott a szerephez szükséges edzésnek, személyi edzőjével hónapokig járt edzőterembe, csak úgy dobálta be a protein turmixokat és a szokásos kalóriamennyiség dupláját fogyasztotta.

10 érdekesség, amit biztos, hogy nem tudtál a Doctor Strange filmről

4. Új külsejét úgy tesztelte, hogy a filmbeli varázsló kosztümjében besétált egy képregényboltba, és vett pár Doctor Strange képregényt.

10 érdekesség, amit biztos, hogy nem tudtál a Doctor Strange filmről

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · ·