FILMEZZUNK.HU
TOP 10 dráma a 1990-es évekből

A 10 legjobb dráma a 1990-es évekből, amiket mindenképpen látnod kell

4972

3: Hetedik

A Hetedik két detektív – a veterán Somerset és a kezdő Mills – egy sorozatgyilkos utáni nyomozását mutatja be, amely kulcsfontosságú számukra, ugyanis az idősebb utolsó, míg a fiatalabb első ügyéről van szó. A gyilkos a hét főbűn megtestesítőit szeretné lemészárolni terve szerint, azonban a nyomozók gyilkosságról gyilkosságra egyre közelebb kerülnek hozzá. Ez a film nem csak egy izgalmas krimi, ugyanis a filmtörténet egyik legnagyobb drámai fordulatát tartogatja a nézők számára, de az azt megelőző percekben sem hagy unatkozni.

Hetedik (Se7en, 1995)

2: Schindler listája

Oscar Schindler a háború kitörésével új üzleti lehetőségeket látva saját tábort és gyárat nyit, ahol zsidókat foglalkoztatva szeretne meggazdagodni és befolyásos emberré válni a náci párt tagjaként. Steven Spielberg igaz történeten alapuló filmjén keresztül nyerünk betekintést a holokauszthoz vezető folyamatokhoz, amely szemlélteti a tragédiahullámhoz vezető kormányzati lépések lokális súlyát, valamint a legszorultabb helyzetekben megmutatkozó emberség következményét.

Schindler listája (Schindler's List, 1993)

1: Születésnap

Helge 60. születésnapjára összejön a rokonság és kezdődik az ünneplés, azonban csak a pohárköszöntőig tart a jókedv, ugyanis az ünnepelt elsőszülött fia kitálal egy rendkívül megrázó történetet. A rokonság csöndben ül, a bomba bedobva a már eleve sem nyugodt közegbe és végignézhetjük egy egyszerű történetből fakadó, minden idők egyik legerősebb Dogma-filmjét és drámáját.

TOP 10 dráma a 1990-es évekből

Nathalie Emmanuel bevallotta, hogy a Trónok harca óta minden filmjénél meztelen jeleneteket akarnak tőle

//Szerző: Csuka Gergő//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·