FILMEZZUNK.HU
Elképesztő filmes bakik, amiket nem vettél észre a Gladiátor című filmben

Elképesztő filmes bakik, amiket nem vettél észre a Gladiátor című filmben

27374

9. A “Karthágói csata” jelenetnél, ami a Colosseum-ban játszódik, az egyik szekér körbe-körbe forog. Miután a por elkezd leülepedni, jól látható a gázpalack, ami segítségével pörgették a járművet.

10. A néző közönség éppen halállal szavaz az egyik jelentnél, és Gladiátorunk erővel hátrarúgja az oroszlán maszkos ellenfelét, akinek az erőteljes, gigászi erőkifejtés hatására még a maszkja is eltávozik az arcáról, de mire hősünk tovább lép, a maszk már vissza is varázsolódott a férfi arcára. Csodák igen is léteznek, de bakik még inkább!

Elképesztő filmes bakik a Gladiátor című filmben

11. A filmben elhangzó egyetlen latin mondat, egy győzelmi kiáltás, mely nyelvtanilag helytelen: a „Roma victor!”, azaz „Róma győztes!” helyesen „Roma victrix!” lenne.

12. A Gladiátor készítői nem törekedtek a korhűségre, a filmbeli fegyvereket különböző korokból válogatták össze, így felfedezhetünk ősi időkből származó korinthoszi sisakokat, Kr. e. 5. vagy 4. századból való hoplita pajzsokat, római katonai páncélokat, viking és török sisakokat, és olyan mellvérteket, melyek nagyban hasonlítanak a késő középkori páncélingekre.

Gladiátor 2000

Egy hajszálon múlott, hogy nem Matthew Mcconaughey lett a Titanic főszereplője

(Címlapkép forrása; Bakik forrása)

//milos//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · ·