FILMEZZUNK.HU
A legjobb gengszterfilmek

10 gengszterfilm, amit mindenképpen látnod kell

61336

3. Amerikai gengszter (American Gangster, 2007)

Frank Lucas teljesen észrevétlen maradt, míg a belváros egyik fekete gengszerterének szűkszavú sofőrje volt. De főnöke hirtelen halálakor úgy dönt, eljött az ő ideje, és hatalomra tör. Elkezdi megvalósítani önmagát, és kiépíti saját hálózatát. Richie Roberts az igazi becsületes rendőr, akit társai nem tartanak sokra, mivel nem elég dörzsölt. Lucas és Roberts az ellenkező oldalon ugyan, de szigorú morális rendszert követve vállalják a magányos farkas szerepét. Ahogy a maffiavezér hatalma kiteljesedik, a rendőr egyre közelebb kerül ahhoz, hogy elcsípje a drogbárót.

Amerikai gengszter (American Gangster, 2007)

2. Nagymenők (GoodFellas, 1990)

Henry (Ray Liotta) gyerekként csodálta a fényűző és irigyelt életet élő Jimmyt (Robert De Niro), aki természetesen nem tisztességes módon szerezte a pénzt. A kamasz fiút hamar beszippantja a gengszterek és maffiózók világa, és elkezdi kitaposni magának az ösvényt. Ebben jó társra lel a szintén kölyök Tommy DeVitoban (Joe Pesci), akivel karöltve gyorsan és alaposan tanulnak bele a szakmába, hogy ők is kaphassak egy darabot a csillogásból.

Nagymenők (GoodFellas, 1990)

1. Keresztapa-trilógia (The Godfather-trilogy, 1972-1974-1990)

Az egyik legnagyobb hatású maffiafilm az amerikai alvilág aranykorába kalauzol el minket, ahol Don Vito Corleone, egy bevándotló olasz család feje higgadt és keménykezű üzletemberként irányítja a rokoni szálakból szőtt maffiagépezet piszkos ügyleteit. Csak egy dologgal kapcsolatban marad tartózkodó: nem akar beszállni a drogbizniszbe. Az alvilág viszont nem csak a Corleone-családból áll: az ellentétes érdekek azonban nem csak Don Vitóra, hanem a család összes tagjára halálos veszélyt jelentenek. Vajon át tudja venni a családfő helyét fiatal és tapasztalatlan fia, Michael?

Marlon Brando

A Szerelmünk lapjai igaz története: ezt a megható és egyben tragikus történetet hasonlítják a filmhez

Szerintetek melyik a legjobb gengszterfilm?? Ki a kedvenc gengszteretek? Melyik gengszterfilm/gengszterfilmek maradtak le a listáról? Válaszaitokat várjuk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Történetek forrása: Mafab)

//spencer//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·