FILMEZZUNK.HU
A legjobb gengszterfilmek

10 gengszterfilm, amit mindenképpen látnod kell

61307

A legjobb gengszterfilmek

Régóta szerettük volna már megcsinálni ezt a 10-es listát, mivel ahogy sokaknak, úgy nekünk is nagyon közel állnak a szívünkhöz a gengszterfilmek. Vajon Vito Corleone, Tommy DeVito vagy Nicky Santoro a legnagyobb gengszter? Ki a gengszterfilmek koronázatlan királya? Coppola vagy Scorsese? A témában annyi zseniális alkotás van, hogy képtelenség olyan 10-es lista összeállítása, amely mindenki számára maradéktalanul megfelel. Az összeállítás kapcsán, külön szeretnénk hangsúlyozni, hogy ez egy szubjektív lista, saját véleményünkön alapszik. Következzen tehát 10 gengszterfilm, amit mindenképpen látnod kell.

Szerintetek melyik a legjobb gengszterfilm?? Ki a kedvenc gengszteretek? Melyik gengszterfilm/gengszterfilmek maradtak le a listáról? Válaszaitokat várjuk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

10. Csak egy kis pánik (Analyze This, 1999)

Egy maffiafőnöknek minden körülmények között erősnek kell mutatnia magát, azonban Paul (Robert De Niro) pánikbetegségben szenved. Egyik napról a másikra elszállt minden bátorsága. Gyorsan ki kell gyógyulnia, hiszen nemsokára keresztapát választanak New Yorkban. Egy véletlen baleset folytán Paul belebotlik Benbe, a halk szavú pszichológusba. Paul ráparancsol a lélekbúvárra, hogy hozza rendbe minél előbb, különben baj lesz. Ben nem tehet mást, nekilát, hogy megszabadítsa gátlásaitól a maffiafőnököt. Legbelül talán örül is annak, hogy végre nem egy rutinügyet kell oldania.

Csak egy kis pánik

9. Oscar (1991)

Angelo Provolone (Sylvester Stallone) ismert és megbecsült tagja az alvilágnak. Alkohol-csempészésből igen szép vagyonra tett szert, gyönyörű házzal és csodaszép feleséggel büszkélkedhet. Egy napon haldokló apja megesketi fiát, hogy felhagy a törvényszegéssel, a bűnözéssel és jó útra tér. Csakhogy a bűnös élet nem akar szakítani vele. Sőt, minden összeesküszik ellene: felbukkan egy lány, aki Angelót apjaként tünteti fel. Megjelenik az érzékeny lelkű nyelvészprofesszor, dr. Poole, aki a nap végén, mint vőlegény távozik. A szexis szobalány a felfordulás közepén kilép, ám nem a megfelelő kofferral távozik.

Oscar (1991)

8. Volt egyszer egy Amerika (Once Upon a Time in America, 1984)

Noodles New York városának szegénynedegyében nőtt fel, de barátaival az évek során Amerika legrettegettebb gengsztereivé váltak. Négyük szoros barátsága azonban veszélybe kerül, amikor egyikőjükről kiderül, spicli lett. Sergio Leone klasszikusa a különböző idősíkok között ugrálva mutatja be a négy gengszter sorsát.

Volt egyszer egy Amerika (1984, Once Upon a Time in America)

7. A tégla (The Departed, 2006)

Martin Scorsese Oscar-díjas remake-je a 2006-os év egyik legnagyobb sikerfilmje volt olyan színészekkel a főszerepben, mint Leonardo DiCaprio, Matt Damon és Jack Nicholson. Úgy tűnik, a maffia túlságosan is jól értesült a rendőrség ügyeiben, ezért a fiatal rendőr, Billy Costigan beépül Frank Costello maffiavezér szervezetébe, hogy lebuktassa a téglát. Csakhogy eközben egy másik rendőr, Colin Sullivan épp azon dolgozik, hogy elhárítsa magáról a gyanút. Azonban amikor megkezdődik kettejük macska-egér játéka, kiderül, hogy sokkal több forog kockán, mint kettejük élete.

A tégla 2006

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·