FILMEZZUNK.HU
A fejét vakarja a Disney, nem mindenki elégedett: Hófehérke túl fehér, a hét törpe túl kicsi

A fejét vakarja a Disney, nem mindenki elégedett: Hófehérke túl fehér, a hét törpe túl kicsi

11880

A fejét vakarja a Disney, nem mindenki elégedett: Hófehérke túl fehér, a hét törpe túl kicsi

Az első és eredeti 1937-es Hófehérke és a hét törpe című animációs film után első alkalommal készül remake-et gyártani Grimm klasszikus meséjéhez a Disney. A projekt megszületése azonban nem megy simán, ugyanis a munkálatok egy sor problémába ütköztek. A gondok akkor kezdődtek, amikor a West Side Story 2021-es Steven Spielberg-féle filmadaptációjával világhírt szerzett és a latin-amerikai származású Rachel Zeglert választották ki Hófehérke szerepére.

Peter Dinklage

Bár a Disney büszke arra, amiért ügyelt a szereplők faji sokszínűségére, de nem mindenki volt elégedett a döntéssel. A Trónok harca színésze, az 52 éves Peter Dinklage erősen kiakadt a választástól és kijelentette, hogy:

“Ezzel Hollywood „ku.vára visszafelé” halad, nem előre. Kicsit meglepett a tény, hogy olyan büszkék voltak arra, hogy egy latin színésznőt választottak Hófehérke szerepére. Egyfelől progresszívek vagytok, de még mindig ugyanezt a kibaszottul visszás történetet játsszátok el a barlangban élő hét törpéről. Mi a faszt csináltok, emberek? Tényleg nem tettem eleget  az ügy előmozdításáért? Gondolom, nem vagyok elég hangos?! Minden szeretet és tisztelet a színésznőnek és azoknak az embereknek, akik azt hitték, hogy helyesen cselekszenek, de muszáj megkérdeznem: mit műveltek?”

A színész szerint Rachel kicsit sem jó választás és a Disney-nek teljesen újra kéne értékelnie a projektet. A Disney válasza minderre a következő volt:

„Hogy elkerüljük az eredeti animációs filmből származó sztereotípiák megerősítését, más megközelítést alkalmazunk a hét karakterrel kapcsolatban. Konzultáltunk a törpék közösségének tagjaival. Alig várjuk, hogy részleteket is megoszthassunk a fejlesztési időszakot követően arról, hogy már a gyártás is halad.”

A szóban forgó filmet Marc Webb (A tehetség, A csodálatos Pókember 1.2.) rendezi, és az 1937-es Disney-animációs klasszikus adaptációja és egyben folytatása lesz. Érdekesség, hogy a Kristen Stewart főszereplésével készült Hófehérke és a vadász című remake szintén visszatetszést váltott ki,  miután a törpéket átlagos magasságú színészek játszották, akiknek az arcát digitális technikával kisebb testekre montírozták rá.

Szerző: MéziMcFly

20 híresség, akinek az évek során csúnyán megkopott a vonzereje


Article Tags: · ·