FILMEZZUNK.HU
11 eset, amikor a készítők rejtett elemeket tettek a filmjeikbe

11 eset, amikor a készítők rejtett elemeket tettek a filmjeikbe

939

11 eset, amikor a készítők rejtett elemeket tettek a filmjeikbe

A producerek gyakran megosztják a nézők figyelmét azzal, hogy rejtett üzeneteket építenek bele a filmjeikbe. Ez az üzenet lehet akár a utalás a karakter előző történetéhez vagy támpontokat ad a további cselekményhez, vagy más filmeknek tiszteleg. Ebben a cikkben felfedünk néhány rejtett üzenetet.

1) Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész

A film egyik fontos részében Katniss telefonkonferenciát folytat Peetával és propaganda szolgáltatásra kényszerítette. Peeta nem hajlandó eleget tenni neki és a finom jele az öltözetén az élete fenyegetését szimbolizálja.

2) Batman

A Pingvin karakter mellett az asztalon elhelyezett híres Pipistrello lámpa, amit Martinelli Luce készített, magával ragadja a tekintetet. „Pipistrello” olaszul „denevért” jelent és ez egy érdekes szimbolikus utalást tesz hozzá a jelenethez.

3) Hirtelen 30

Az események komikus fordulatában a felnőtt Jenna tévedésből a barátját egy betörőnek hiszi és védekezésből esernyőt ragad, hogy megvédje saját magát. Az apja ugyanígy reagált akkor, amikor Jennára azt hitte, hogy egy betolakodó. Úgy tűnik, hogy ez a fura szokás családban marad.

4) 500 nap nyár

Summer ruhái a filmben a kék összes árnyalatát tükrözi, ami egy lenyűgöző ötlet volt a producertől, mert így Zooey Deschanel szemének a színét remekül ki tudja emelni. Ezenkívül a rendező azt kérte a jelmeztervezőktől, hogy a filmben senki se viseljen kék színű ruhadarabot, hogy ezzel is hangsúlyozni tudjuk a színmotívumnak a jelentőségét.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·