FILMEZZUNK.HU
A legjobb sportfilmek

20 sportfilm, amit mindenképpen látnod kell

88163

10. Eddie, a sas (Eddie the Eagle, 2016)

Az életrajzi ihletésű dráma középpontjában egy angol síugró áll. Eddie első ránézésre kétballábas figura, akinek talán nem kellene ennyit bíbelődnie a síeléssel. Azonban Eddie kitartóan edz és végül eljut az 1988-as téli olimpiára, ahol egyedüliként képviseli Angliát. Élete remek példa arra, hogy az álmokat nem szabad feladni, s el kell fogadni, ha olykor elesünk, de egyrészt nem mindegy, hogyan történik ez meg, másrészt pedig mindig fel kell állni egy alapos popsiracsüccsenést követően.

Eddie, a sas (Eddie the Eagle, 2016)

9. Több, mint sport (We Are Marshall, 2006)

Az igaz történeten alapuló filmdráma középpontjában egy focicsapat áll, melynek tagjai 1970-ben, egy repülőgép-szerencsétlenségben életüket vesztették. Hogyan támadhat fel a hit és remény az egyetei csapat életben maradt tagjai között és az elhunytak életben maradt szeretteinek életében?

Több, mint sport 2006

8. Tűzszekerek (Chariots of Fire, 1981)

A két megszállott futó, Harold (Ben Cross) és Eric (Ian Charleson) vérre menő küzdelmet vívnak egymással a győzelemért. Eric, az elszánt skót misszionárius Isten dicsőségéért fut, míg Harold a győzelmeivel akarja bebizonyítani jogos helyét a társadalomban. Ők ketten képviselik Angliát az 1924-es párizsi olimpián, s miután a futás mindkettőjük számára az életet jelenti, így küzdelmeik során hihetetlen indulatok és ellentétek feszülnek közöttük.

Tűzszekerek (Chariots of Fire, 1981)

7. A végső menet (Warrior, 2011)

Egy volt tengerészgyalogos felbukkan a szülői háznál, hogy apja segítségét kérje, ám a helyzet nem csak erről szól. Tom Conlon (Tom Hardy) tehetséges bokszoló volt gyerekkorában, akit apja edzett, ám annak allkoholizmusa szétzilálta a családot. Tom, és a múlttal küzdő bátyja, Brendan (Joel Edgerton) azóta nem beszélnek egymással. Egy pénzdíjjal kecsegtető MMA bajnokság azonban összehozza mindhármukat: a múltját titkoló Tomot, az őt felkészítő és az itallal küzdő Paddyt, és a volt bokszoló Brendant. Az összecsapás sokkal többről szól, mint a pénzdíj.

A végső menet (Warrior, 2011)

6. Hajsza a győzelemért (Rush, 2013)

1976-ban a száguldó cirkusz rajongói legendás párharcnak lehettek szemtanúi a vagány brit versenyző James Hunt, és a fegyelmezett, zseniális pilóta, 1975 világbajnoka, Nikia Lauda között. Az idény során kis híján végzetes balesetet szenvedő osztrák hat héttel a súlyos sérülése után ismét volán mögé ült, hogy visszaszerezze a bajnoki trófeát.

Hajsza a győzelemért (Rush, 2013)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·