FILMEZZUNK.HU
A legjobb sportfilmek

20 sportfilm, amit mindenképpen látnod kell

88161

5. A remény bajnoka (Cinderella Man, 2005)

A harmincas években, a nagy gazdasági világválság idején egy bokszoló, James J. Braddock (Russell Crowe) – akinek karrierje egy sérülés miatt véget ért – elvállal egy meccset, amelyben esélytelen. James győztesen kerül ki az összecsapásból. Karrierje újra beindul, ám közeleg a nagy ellenfél, a nehézsúlyú világbajnok, Max Baer (Craig Bierko), aki már két ember halálát okozta a ringben.

A remény bajnoka (Cinderella Man, 2005)

4. Rocky (1976)

Nem könnyű az élet a szegénynegyedben, és bár lehetetlennek tűnik, de Rocky Balboa megpróbál kitörni. Sok lehetősége nincs, így a sporttal, pontosabban a boksszal próbál szerencsét. Tehetséges, erős, célja egyenesen a profi világbajnoki cím, amivel akár milliókat is kereshetne. A sikerhez persze szerencse és jó időzítés is kell. Amikor Apollo Creed boksz-sztár Philadelphiába, Rocky városába érkezik, Mickey, Rocky edzője felismeri a nagyszerű lehetőséget Rocky számára. Mindössze annyi kell, hogy Rocky megverje Apollót, így egyből reflektorfénybe kerülhet, sőt, akár világhírnévre is szert tehet.

Rocky (1976)

3. A szív bajnokai (The Blind Side, 2009)

Michael Oher (Quinton Aaron) az egyik legnagyobb amerikaifutball-játékos, de a sikerekhez göröngyös út vezetett. Michael lézengő kamaszként egy nap találkozik Leigh Anne-nel (Sandra Bullock), mely meghatározó mozzanatnak bizonyul mindkettejük életében: Anne és férje magához veszi a fiatal fekete fiút. Michael, a hatalmas termetű fiatal srác, aki mindemellett nagyon jámbor és zárkózott, sok fejtörést okoz új családjának, hogy megtalálják a hozzá vezető utat.

A szív bajnokai 2009

2. Senna (2010)

A Senna magával ragadó igaz történetet mesél el Ayrton Sennáról, a legendás brazil versenypilótáról, aki sokak szerint minden idők legjobb autóversenyzője volt. A film felöleli Senna monumentális Forma 1-es karrierjét 1984-től kezdve, amikor kiemelkedően tehetséges kezdőként berobbant az F1 világába, egészen az 1994-ben történt tragikus eseményekig. Bemutatja a versenypályán innen és túl folytatott testi-lelki küzdelmét azért, hogy tökéletes pilótává válhasson. A Senna-család és a Forma 1-es vezetőség önzetlen közreműködésével készült Senna a legendás pilóta életéről szóló első hivatalos dokumentumfilm, benne számos, korábban még nem látható archív felvétellel.

Senna (2010)

1. Emlékezz a Titánokra! (Remember the Titans, 2000)

1971-ben a virginiai Alexandria városában épp csak megkezdődött a faji elkülönítés felszámolása. Két iskola összevonása, majd egy új, színes bőrű futballedző, Herman Boone (Denzel Washington) kinevezése után a feszültségek egyre fokozódnak. A fehérekből álló Titánok nevű csapat tagjai nehezen fogadják el Boone vezetését, ám hamarosan felismerik, hogy a gyűlölködés felesleges, és a legnagyobb erő az összefogásban rejlik. A bajnokságban való sikeres szerepléshez a Titánok csapatának egységre van szüksége!

Emlékezz a Titánokra! (Remember the Titans, 2000)

“Csak egy dolog számít: Jézus Krisztus!” – Hulk Hogan

Szerintetek melyek a legjobb sportfilmek? Ha netalántán kihagytuk listánkból a te kedvencedet, kérjük írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Legjobb sportfilmek történeteinek forrása: mafab)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·