FILMEZZUNK.HU
Christopher Nolan legjobb filmjei

A 10 legjobb Christopher Nolan által rendezett film

21147

6. Batman: Kezdődik! (Batman Begins, 2005)

Bruce Wayne (Christian Bale) szüleit a gyermek szeme láttára ölik meg. A fiatal, árva milliomos önszántából elhagyja Gothemet, hogy megismerje a bűnözők világát. Közben folyamatosan edzi magát. Vándorlása során a Távol-Keleten megismerkedik Henri Ducarddal, aki kiképzi őt, de nem osztja mestere radikális nézeteit és visszatér Gotham Citybe. A városban dúl a korrupció, de szövetségere lel a fiatal ügyésznő, Rachel (Katie Holmes) és Gordon nyomozó (Gary Oldman) személyében. Bruce Wayne felveszi a harcot az igazságtalansággal, miközben minden rendelkezésére álló eszközt bevet. Az éjszaka sötétjében feltűnik egy rejtélyes maszkos idegen, aki denevérnek öltözve leszámol a bűnözőkkel.

Batman: Kezdődik! (Batman Begins, 2005)

Tudtad, hogy…?

… eredetileg úgy volt, hogy Darren Aronofsky rendezi a filmet? Aronofsky rendezéséhez Frank Miller írta volna a forgatókönyvet.

 5. Csillagok között (Interstellar, 2014)

A Föld órája a végéhez közeledik, az emberiség lassan feléli minden tartalékát. A civilizációnak fel kell készülnie a pusztulásra. Azonban nem mindenki hajlandó belenyugodni a helyzetbe. Egy csapat felfedező (Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Wes Bentley) elindul minden idők legkockázatosabb útjára, hogy elérve a galaxis határát ráleljenek a válaszra: lehet jövője az emberiségnek a csillagok között?

Csillagok között (Interstellar, 2014)

Tudtad, hogy…?

… a filmet eredetileg Steven Spielberg rendezte volna, aki a forgatókönyv megírására Jonathan Nolant kérte fel 2006-ban. A rendező azonban letett a filmtervről, ekkor ajánlotta fel Jonathan bátyjának, Christopher Nolannek, hogy rendezze meg ő a filmet.

4. A tökéletes trükk (The Prestige, 2006)

A két bűvész, az elegáns Robert Angier és a zseniális Alfred Borden a XX. század Londonjának legünnepeltebb varázslói. A múltban barátok voltak, de egy baleset tönkreteszi kapcsolatukat, és egymás legnagyobb ellneségeivé válnak. Legfőbbb vágyunk, hogy legyőzzék a másikat, versengésükben minden eszköz megengedett.

A tökéletes trükk (The Prestige, 2006)

Tudtad, hogy…?

… a bűvész, Borden gyermekét Christopher Nolan fia játszotta?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·