FILMEZZUNK.HU
Christopher Nolan legjobb filmjei

A 10 legjobb Christopher Nolan által rendezett film

21146

3. Dunkirk (2017)

A film belga, brit és francia szövetségi katonák csodálatos kimenekítésének történetét meséli el, akiket a francia Dunkirk városának partjainál és kikötőjében körbezárt és elvágott a külvilágtól a német hadsereg, ám 1940. május 27. és június 4. között, a franciaországi ütközet során sikerült őket az ellenség szorítása alól kiszabadítani.

Dunkirk (2017)

Tudtad, hogy…?

… a Dunkirk Christopher Nolan első valós eseményeket feldolgozó történelmi filmje?

2. A Sötét Lovag (Batman: The Dark Knight, 2008)

Batman (Christian Bale) minden erejével igyekszik megtisztítani Gotham Cityt a bűnözőktől. Ebben a város rendőrfelügyelője (Gary Oldman), és újonnan kinevezett ügyésze (Aaron Eckhart) is segítségére van. Közös akciójukat eleinte siker koronázza, de megjelenik egy új, mindenkinél ravaszabb és veszélyesebb bűnöző, Jokernek (Heath Ledger), aki féktelen ámokfutásba kezd. Ezt követően az egész városon a rettegés és a káosz lesz úrrá.

A Sötét Lovag (Batman: The Dark Knight, 2008)

Tudtad, hogy…?

… sokáig úgy volt, hogy Sean Penn kapja meg Joker szerepét? De Christopher Nolan rendező, mikor meglátta Heath Ledger produkcióját, megváltoztatta korábbi tervét.

1. Eredet (Inception, 2010)

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzon be, és olyan titkokat szerezzen meg, amiket senki más nem tud. Ám a magányos és lelkiismeret-furdalással élő férfi végre olyan megbízást kap, amely segítségével helyrehozhatja eddigi hibáit, és talán saját életét is. A munka viszont épp az ellenkezője annak, amit eddig csinált – egy gondolatot kell elültetnie valakinek a  fejében. Ez lenne a tökéletes bűntény, azonban Cobb és társai sem vettek számításba minden tényezőt, ami sokba kerülhet nekik.

Eredet (Inception, 2010)

Tudtad, hogy…?

… a Warner Bros feltett szándéka volt, hogy a film megjelenjen 3D-ben is? Christopher Nolan azonban megvétózta az ötletet, és hajthatatlan maradt. A rendező azt nyilatkozta, a 3D csak elvonta volna a nézők figyelmét a cselekményről.

Megolvad a szíved ezen a ritka felvételen: íme a Szeretet Himnusza Jávor Pál előadásában

A toplista kizárólag saját véleményen alapszik! Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc darabodat tőle, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

(Történetek és érdekességek forrása: Mafab)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·