FILMEZZUNK.HU
18 érdekesség J.K. Rowlingról, a Harry Potter sorozat írónőjéről

18 érdekesség J.K. Rowlingról, a Harry Potter sorozat írónőjéről

4203

7.)  A könyvsorozat most nem létezne Alice Newton nélkül, aki mindössze nyolcéves volt, amikor J. K. elkészítette az első könyvet. Alice volt a tesztolvasó a Bloomsburynél, és miután elolvasta a Harry Potter és a bölcsek kövét, úgy nyilatkozott róla, hogy: “Jobb, mint bármi, amit korábban olvastam!”

8.)  Miután elkészült a Harry Potter kéziratával elkezdett kiadót keresni művének. Tizenkétszer utasították el, mígnem 1996-ban Londonban végre gazdára talált a történetével.

9.)  J. K. élete legszebb pillanatának azt tartja, mikor megtudta, hogy a könyve meg fog jelenni.

J.K. Rowling érdekességek

10.)  Az írónő születési neve Joanne Kathleen Rowling. A Kathleen-t, ami nagymamája neve, csak utólag tette hozzá, hogy a kiadó egy két betűből álló rövidítést tehessen könyvei borítójára, teljes neve helyett. Mielőtt megjelent volna az első Harry Potter-könyv (már több, mint húsz éve), kiadója arra kérte, engedje meg, hogy keresztnevei  (Joanne Kathleen) helyett csak a kezdőbetűket használják. A J.K. rövidítésre azért is volt szükség, mert úgy vélték a fiatal fiúk nem fognak megvenni egy varázslótanoncról szóló könyvet, ha tudják, hogy egy nő írta.

11.)  Rowling a Bölcsek kövéért 4000 dollárt kapott, de vagyona mára több mint 1 milliárd dollár.

12.)  Az első rész megjelenése óta eltelt több, mint 20 évben a Harry Potter és a bölcsek kövét körülbelül 70 nyelvre fordították le (köztük latinra és ősi görögre is).

J.K. Rowling érdekességek

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · ·