FILMEZZUNK.HU
18 érdekesség J.K. Rowlingról, a Harry Potter sorozat írónőjéről

18 érdekesség J.K. Rowlingról, a Harry Potter sorozat írónőjéről

4201

13.)  2004-ben a Forbes magazin szerint ő lett az első ember, aki csupán az írói tevékenységéből lett dollármilliárdos.

14.)  Harry Potter és a varázsvilág történetét nyolc köteten keresztül élvezhette a közönség. A sorozat befejező kötetéből Nagy Britanniában az első 24 órában több mint 2 millió példányt, a világon összesen (ugyancsak az első 24 órában) több mint 11 millió példányt adtak el. A teljes sorozat nagyjából 450 millió eladott példánnyal büszkélkedhet.

15.)  2000-ben a Warner Brothers megvette a sorozat filmjogait és sorjában elkészült mind a 8 film.

J.K. Rowling érdekességek

16.)  J. K. Rowling perceknént 136 fontot, azaz megközelítőleg 50 ezer forintot keres. Az 53 éves írőnő a Harry Potter-könyveknek, illetve az azokból készült filmadaptációknak köszönheti bevételét, de saját neve mellett a Robert Galbraith néven is publikál.

17.)  Rowling, így a világ első milliárdosa és a legjobban fizetett írónője is: szavanként körülbelül 3.40 fontot (~ 1200 forint) keres, ezzel magasan lekörözte a neves horror regényíró Stephen Kinget.

18.)  Népszerűsége ellenére visszahúzódó életet él. Azonban nem felejtette el, hogy honnan indult, így, hogy mostanra tehetős lett, rengeteget adakozik. A Harry Potter után több kiegészítést is írt a sorozathoz (A kviddics évszázadai) , továbbá új HP kötetet (Harry Potter és az elátkozott gyermek), további egy vagy többrészes köteteket is írt (Legendás állatok és megfigyelésük) és ír a mai napig.

Új Harry Potter film a láthatáron!

Szerző: MéziMcFly

Mi lett a Harry Potter filmek sztárjaival?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · ·