FILMEZZUNK.HU
18 filmes tény, amit a rendezők nem szívesen osztanak meg a rajongókkal

18 filmes tény, amit a rendezők nem szívesen osztanak meg a rajongókkal

12147

Filmes tények, amiket a rendezők nem szívesen osztanak meg a rajongókkal

Néha előfordul, hogy annyira megtetszik egy film, hogy miután befejeződik annyi információt akarunk gyűjteni róla, amennyit csak lehet. Mind a forgatásról, a színészekről és a rendezőkről, vagy bármi olyan dologról, ami valahogy kapcsolódik a filmhez. Az, amit a képernyőn látunk már a véglegesített, tökéletesre javított verziója a filmnek, amiből nagyon sok érdekes pillanatot kihagytak. Következő cikkünkben összegyűjtöttünk néhány meglepő tényt és részletet kedvenc filmjeinkről.

1) Mielőtt meghaltam

18 filmes tény, amit a rendezők nem szívesen osztanak meg a rajongókkal

A Mielőtt Meghaltam című film forgatókönyve 20 évig várt a polcon, amíg filmet nem csináltak belőle. Összesen 137 alkalommal kezdték el, majd hagyták félben a forgatását. A film költségvetése nagyon alacsony volt — kevesebb, mint 6 millió dollár, amelyből a sminkesekre mindössze 250 dollár jutott. Ahhoz, hogy jó munkát végezzenek faszenet használtak, majd végül Oscar-díjat nyertek a Legjobb Smink kategóriában. A film végül 55 millió dollár bevételt hozott.

2) Csillag születik

18 filmes tény, amit a rendezők nem szívesen osztanak meg a rajongókkal

Amikor Bradley Cooper, Csillag Születik című filmjén dolgozott, Lady Gaga bevallotta, hogy saját magát alakítja — egy fiatal énekesnőt, akiről csak kevesen hitték, hogy sikeres lehet. Egy interjúban így nyilatkozott: “Én és a karakterem közti különbség az, hogy én mindent megtettem annak érdekében, hogy énekesnővé váljak. Magammal vittem a munkámat, New York utcáit jártam és bekopogtattam mindenhova. Hittem magamban.” Ezenkívül azt is elmondta, hogy gyerekkori emlékei segítették őt a forgatáson. “A suliban az emberek kinevették az álmaimat és ezek az emlékek segítettek, hogy jobban azonosuljak a karakteremmel.” Egyébként Lady Gaga szinte az egész filmben egyáltalán nincs kisminkelve. Úgy tartják, hogy Cooper az első meghallgatáson lemosatta vele sminkjét. Erre azért kerül sor, hogy tehetségével és külsejével kapcsolatban bizonytalannak tűnjön.

3) Volt egyszer egy… Hollywood

18 filmes tény, amit a rendezők nem szívesen osztanak meg a rajongókkal

Ahhoz, hogy Leonardo DiCaprio meggyőzően játssza el az akciófilm sztár szerepét, Tarantino gondoskodott róla, hogy a színész szigorú diétát kövessen szakemberek felügyelete alatt. A stáb szerint DiCaprio nem ehette a tésztát, amit úgy szeret, sem egyéb desszerteket, vagy bármit, ami cukrot tartalmaz. Személyi edzője gondoskodott arról, hogy minden nap többszáz fekvőtámaszt csináljon. A Titanic sztárjának nem volt egyszerű feladata felkészülni a szerepre.

Tarantino komolyan veszi azt, hogy a színészek mindig kövessék a pontos forgatókönyvet. De így is van két jelenet a filmben, amelyekben a színészek improvizáltak. DiCaprio karaktere elfelejtette a szövegét a filmforgatás közben és idegileg összeomlott. Ez az összeomlás színtiszta improvizáció volt. Pitt a film egyik legemlékezetesebb mondatát improvizálta, amikor Cliff Booth ezt mondja: “Te Rick Dalton vagy … Ezt ne felejtsd el.” A mondatot Pitt egyik ismerőse inspirálta, aki a színész karriere elején ugyanezt mondta neki.

4) Joker

18 filmes tény, amit a rendezők nem szívesen osztanak meg a rajongókkal

Annak érdekében, hogy jól átadja karaktere elmeállapotát, Joaquin Phoenix megtanult különböző féle nevetéseket: a kuncogástól egészen a hangos, hisztérikus nevetésig. Előtte a színész rengeteg felvételt nézett emberekről, akik érzelmi inkontinenciában szenvednek. Egyébként az összes színész, aki valaha Jokert játszotta — Jack Nicholson, Heath Ledger, és Jared Leto mind Oscar-díjas színészek — és mostmár Joaquin Phoenix is közéjük tartozik.

5) Az ír

18 filmes tény, amit a rendezők nem szívesen osztanak meg a rajongókkal

A legendás Martin Scorsese 10 éve próbálta leforgatni Az Ír című filmjét, de egy stúdióval sem sikerült összedolgozni. A producerek mind vagy a költségvetést, vagy a film terjedelmét szűkíteni akarták. Végül a rendező a Netflix-szel kötött egy szerződést, amiben minden szerepelt, amit szeretett volna. Az Ír végül 159 millió dollárba került és a végeredmény több, mint 3 óra hosszú. A film jelölve lett a Legjobb film kategóriában, de nem nyerte meg a díjat.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·