FILMEZZUNK.HU
18 filmes tény, amit a rendezők nem szívesen osztanak meg a rajongókkal

18 filmes tény, amit a rendezők nem szívesen osztanak meg a rajongókkal

12185

15) Három óriásplakát Ebbing határában

18 filmes tény, amit a rendezők nem szívesen osztanak meg a rajongókkal

Nem minden néző vette ezt észre, de a filmben végig látható valahol az élénk vörös szín: a dekorációban, a jelmez részleteiben, a berendezésben, vagy a fényekben. Erre azért helyeztek hangsúlyt a filmkészítők, hogy állandóan figyelmeztessen bennünket a főszereplő üzenetére, amit a három élénk vörös plakátra írt.

16) Zöld könyv – Útmutató az élethez

18 filmes tény, amit a rendezők nem szívesen osztanak meg a rajongókkal

Eleinte úgy volt, hogy nem Viggo Mortensen fogja Tony Lip karakterét alakítani, hiszen úgy gondolta, hogy egy dán ember nem tudna jól eljátszani egy olaszt. Egy kis rábeszélés után végül elvállalta a szerepet, de fel kellett szednie pár kilót. Amikor újságírók megkérdezték, hogy mit tett annak érdekében, hogy hízzon, annyit válaszolt, hogy szigorú olasz diétája volt: rengeteg pizza, tészta és desszert.

17) Kaliforniai álom

18 filmes tény, amit a rendezők nem szívesen osztanak meg a rajongókkal

Abban a híres jelenetben, amikor Mia és Sebastian táncolnak a naplementében, Emma Stone karaktere egy világossárga ruhát visel, amely később a film egyik legnépszerűbb szimbólumává vált. A kosztümtervező elmondta, hogy maga Emma volt, aki inspirálta a ruhát. A színésznő 2014-ben egy sárga ruhában jelent meg A Csodálatos Pókember premierjén.

18) Kingsman: A titkos szolgálat

18 filmes tény, amit a rendezők nem szívesen osztanak meg a rajongókkal

A filmben van egy olyan jelenet, amely egy váratlan vízáradatot mutat egy zárt szobában — ez volt a kém akadémia diákjainak egyik kihívása. A rendező szerint ez a jelenet forgatása gyakorlatilag a víz alatt történt, ami eddigi karrierének legnagyobb kihívása volt. Az első nap könnyedén történhetett volna tragédia is: egy számítógéphiba miatt az egész berendezés és stáb víz alá kerültek. “Azok a színészek nem játszottak, valóban meg voltak rémülve,”- mondta a rendező.

+1) Titanic

12 érdekesség, amit nem hittél volna a Titanic című filmről

Jack Dawson és Rose DeWitt Bukater romantikus történetét szinte mindenki ismeri James Cameron Titanic című filmeposzából. Amíg a Leonard DiCaprio és Kate Winslet által megformált szerelmespár a rendezői képzelet szülötte, addig egy bizonyos J. Dawson nevű, és a filmbéli Jackhez hasonlóan a Titanic harmadosztályán utazó 23 éves fiatalember nagyon is valós személy volt. Már a Titanic elsüllyedése utáni napon, 1912. április 16-án kifutotta halifaxi kikötőből a Mackay-Bennet kábelfektető hajó, hogy a White Star Line New Yorki képviseletének megbízásából felkutassa és emelje fedélzetére a szerencsétlenség áldozatainak tengeren sodródó holttesteit.

A kiemelt és azonosított 237 holttest többségét a halifaxi 3-as temetőben helyezték örök nyugalomra. A temető 227-es számú sírkövén az alábbi rövid felirat szerepel: „J. Dawson died April 15 1912″. A név tehát mindenki számára izgalmasan ismerősnek tűnhet, ám J. Dawson –filmbeli névrokonától eltérően valójában nem Jack, hanem Joseph volt. Az ír származású asztalos és fodrász végzettségű fiatalember Dublinben született 1888-ban. A Titanic volt rövid életében a második hajó, amelynek 1912. április 10-én Southamptonban a fedélzetére lépett. Az igazi J. Dawson névrokonához hasonlóan a katasztrófa éjszakáján a fagyos óceánba veszett. A neves filmrendező, James Cameron határozottan azt állítja, hogy erről a véletlen egybeesésről még ő sem tudott a forgatókönyv megírásakor. Az igaz J. Dawson sorsa azonban ugyanolyan megrendítő, mint kitalált alteregójáé.

//Mink Olívia//

Meglepő! Tom Hardy eredeti neve nem is Tom Hardy

(via Brightside)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·