FILMEZZUNK.HU
10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Anna Kendrick-ről

10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Anna Kendrick-ről

7649

Anna Kendrick érdekességek

Anna Kendrick egész fiatalon kezdte pályáját, első színészi tapasztalatait 10 éves korában szerezte. 1998-ban jelölték a Tony Awardra majd később Oscar és Golden Globe díjakra való jelöléssel gazdagodott. Legismertebb filmjei között megtalálhatjuk, az Egek Ura-t, a Tökéletes hang-ot, valamint a Fifti-fifti-t. A csodálatos színésznő a napokban ünnepli születésének a 38. évfordulóját, melynek alkalmából bemutatunk róla néhány érdekességet, amikről még nem biztos, hogy hallottatok.

(1) Édesanyja szakmája könyvelő, édesapja pedig történelem tanár. Egy testvére van, (bátyja: Michael Cooke Kendrick) aki szintén színész: szerepelt a 2000-res Looking For An Echo címû filmben. Mindketten a Deering High School-t végezték el, Portland-ben.

(2) Első nagyobb szerepét 12 évesen, 1998. augusztusában kapta: Dinah szerepét egy Broadway musicalben, a High Society-ben. Alakításáért Theatre World Award-, Drama Desk Award- és Tony Award-díjakra jelölték, így Anna lett a világon a második legfiatalabb színésznő, aki ennyi idősen ily sok elismerésben részesült.

10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Anna Kendrick-ről

(3) Anna számára az igazi nagy áttörést Stephenie Meyer könyveinek filmes adaptációi, a Twilight-franchise hozta, melyben Jessica Stanley-ként tűnt fel.

(4) Jason Reitman filmjében, az Egek urában George Clooney főszereplőtársaként jelenik meg. A film szintén egy adaptáció: Walter Kirn 2001-es könyvének a feldolgozása. George Clooney sokat gyúnyolta, mert oda-vissza repült az Újhold és az Egek Ura forgatási helyszínei között.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·