FILMEZZUNK.HU
A 7 legjobb fekete-fehér film, amit mindenképpen látnod kell

A 7 legjobb fekete-fehér film, amit mindenképpen látnod kell

16199

3. Alkonysugárút /Sunset Boulevard, 1950/

Eme fekete-fehér film az ötvenes évek Hollywoodjában játszódik. Norma Desmond (Gloria Swanson) a némafilmek idejében híres filmsztár volt, mára jószerivel elfeledték. A nő a komornyikjával, Max-szel (Erich von Stroheim) él, aki egykor a férje és filmjei rendezője volt. Norma a visszatérésről álmodozik, ezért viszonyba kezd a feltörekvő filmíróval, Joe Gillis-szel (William Holden). Kettőjük kapcsolata nemsokára teljes őrületbe és gyilkosságba fullad.

Alkonysugárút /Sunset Boulevard, 1950/

2. Tíz kicsi indián /The Little Indians, 1965/

A világtól elzárt, sziklára épült várba tíz vendég érkezik titokzatos meghívásra. A vacsorát követően egy hang a fejükre olvassa még büntetlen vétkeiket, gyilkosságaikat. A következő napokban megkezdődik a leszámolás: különös halálesetek, gyanúsítgatások teszik egyre őrjítőbbé a légkört, miközben a tíz kicsi indiánnal díszített tálcáról egy láthatatlan kéz újabb és újabb figurákat tör le.

Tíz kicsi indián /The Little Indians, 1965/

1. Casablanca /Casablanca, 1942/

A Casablanca a második világháború ideje alatt a német megszállás alatt álló, az emigrálni vágyók utolsó mentsvárában, az észak-afrikai Casablancában játszódik. Főhőse, Rick egy bártulajdonos, aki hamis papírokkal látja el az Amerikába emigrálókat, azonban amikor régi szerelme egy másik férfi oldalán keresi fel, hogy segítséget kérjen, Rick nehéz helyzetbe kerül. Az alkotás a hazafiasság és szerelem, az ön- és a közérdek nagy múltra visszatekintő konfliktusának drámája, melyet Humphrey Bogart, Ingrid Bergman és Paul Henreid alakítása, valamint a magyar származású Michael Curtiz rendezése emelte a klasszikusok közé.

Casablanca /Casablanca, 1942/

Emlékszel még a teleshopping királyára, Horst Fuchsra? Így néz ki napjainkban!

(Forrás: mafab.hu, port.hu)

//noncsi//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·