FILMEZZUNK.HU
Most ünnepli 80. születésnapját Robert De Niro - Íme 10 film, amit vétek lenne kihagyni a színészlegendától

Most ünnepli 80. születésnapját Robert De Niro – Íme 10 film, amit vétek lenne kihagyni a színészlegendától

49701

Robert De Niro legjobb filmjei

A New Yorkban született színészóriás, Robert De Niro a napokban ünnepli születésének a 80. évfordulóját, melynek apropójából kiválasztottuk az általunk 10 legjobban szeretett filmjét nem kicsi filmes pályafutásából.

Kihagytuk a kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Robert De Niro alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Bronxi mese (A Bronx Tale, 1993)

Calogero (Francis Capra, Lillo Brancato) csupán kilenc éves, amikor szemtanúja lesz egy gyilkosságnak. Édesapja, Lorenzo (Robert De Niro) világ életében vasszigorral nevelte a fiút, igyekezett megóvni őt az utca kegyetlenségeitől. A rendőrség hiába faggatja a kis Calogerót, ő nem hajlandó azonosítani a tettest. Sonny (Chazz Palminteri), a keresztapa felfigyel a bátor kisfiúra, és szárnyai alá veszi. Lorenzo ezt nem nézi jó szemmel, és még a maffiával is képes szembeszállni fia érdekében. Eddigre viszont a fiú már apjaként tiszteli Sonnyt, a maffiafőnököt is.

Bronxi mese (A Bronx Tale, 1993)

Tudtad, hogy…?

… a filmet Robert De Niro édesapjának, Robert De Niro Sr. emlékének szentelték?

9. Férfibecsület (Men of Honor, 2000)

Bayonne a hírhedt kiképzőközpont, ahová sorkatonaként érkezik meg Carl Brashear. Kemény kiképzőtisztje, Billy Sunday mély ellenszenvvel viseltetik iránta, mivel a déli államok szülötteként komoly előítélettel viseltetik a fekete bőrűek iránt. Brashear azonban nem adja fel, és megmutatja, mire képes. Búvárként nyújtott teljesítményével lenyűgözi Billyt, aki hajlandó kiállni mellette, mikor a férfi bevetés közben elveszíti lábát, és ezért le akarják szerelni. Ezzel azonban magára haragítja sok bajtársát és felettesét.

Férfibecsület (Men of Honor, 2000)

Tudtad, hogy…?

… a film az amerikai haditengerészet támogatásával készült?

8. A rettegés foka (Cape Fear, 1991)

Max Cady (Robert De Niro) egy tipikus tetovált, dohányzó, a Bibliából idézgető pszichopata gyilkos. Sam Bowden (Nick Nolte) pedig egy kisvárosi védőügyvéd. Kettőjükben nem sok közös van, mégis összeköti őket egy bírósági tárgyalás, amelyre 14 évvel ezelőtt került sor. Maxet elítélték és börtönbe került, de csak azért, mert Sam visszatartott egy bizonyítékot. Max most újra szabad, és úgy döntött, hogy megpróbálja megbosszulni az elmúlt 14 évet Samen és a családján.

A rettegés foka (Cape Fear, 1991)

Tudtad, hogy…?

… a legenda szerint Steven Spielberg és Martin Scorsese forgatókönyvet cseréltek, Spielberg ezt adta oda a Schindler listájáért?

7. Szemtől szemben (Heat, 1995)

Rendőr és rabló mesteri játszmája. Vincent Hanna, a Los Angeles-i detektív fegyveres rablók után nyomoz. A nyomok Neil McCauley bandájához vezetnek, aki éppen a következő rablás tervén dolgozik. A probléma csak az, hogy a két szembenálló férfi egyaránt mestere szakmájának, és bár mindketten tudják, hogy párharcukat csak az egyikük élheti túl, mégis valamiféle tisztelettel övezett barátság alakul ki köztük. Csakhogy a küzdelem elkerülhetetlen.

szemtől szemben 1995

Tudtad, hogy…?

… ez az első film, amelyben Robert De Niro és Al Pacino közös jelenetben játszanak együtt? Bár mindketten szerepeltek az 1974-ben bemutatott A keresztapa 2.-ben, de közös jelenetük nem volt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·