FILMEZZUNK.HU
10 világhírű film, amit Magyarországon forgattak

10 világhírű film, amit Magyarországon forgattak

49950

4. Vörös zsaru (Red Heat, 1988)

Ivan Danko százados a moszkvai drogmaffiát készül leleplezni. A bűnözők vezérének, Viktor Rostának öccsét egy akció során megöli a szovjet rendőr. Viktornak viszont sikerül elszöknie Chicagóba. Danko pedig vadászkopó módjára üldözi őt, mivel az ő társát a razzia során az orosz maffiózó ölte meg. Amerikában azonban már mások a szabályok. Ezt leginkább a nagyszájú amerikai zsaru, Ridzik felügyelő érezteti vele, akit kényszerből társául adtak a nyomozáshoz.

Vörös zsaru

Tudtad, hogy…?

… Azért is híres az alkotás, mert ez volt az első olyan amerikai film, ami engedélyt kapott a moszkvai Vörös téren való forgatásra.

3. A kém (Spy, 2015)

Susan Cooper egy szerény CIA-elemző, aki az íróasztala mögül készíti elő az ügynökség legveszélyesebb küldetéseit. Azonban amikor egyik társa eltűnik, egy másik ügynök pedig lelepleződik, beleveti magát a fegyverkereskedelem világába, hogy megelőzzön egy globális katasztrófát. A nagyszájú és kemény öklű titkosügynök képtelenség megállítani.

TOP15: A legjobb kémfilmek

Tudtad, hogy…?

… Budapest eredetileg Párizst játszotta volna a filmben, de a rendezőnek, Paul Feignek úgy megtetszett a város,hogy átírta a cselekményt a kedvéért?

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·