FILMEZZUNK.HU
10 világhírű film, amit Magyarországon forgattak

10 világhírű film, amit Magyarországon forgattak

49956

7. Én, a kém (I Spy, 2002)

Alex Scott (Owen Wilson), a titkos ügynökök James Bondja új bevetésre indul. Vissza kell szereznie azt a szuperfegyvert, amelyet egy gátlástalan bűnöző, Arnold Gundars (Malcolm McDowell) lopott el az amerikai kormánytól. A fegyverkereskedő szenvedélyes bokszrajongó, aki egy nagy meccset akar összehozni Budapesten a veretlen Robinson (Eddie Murphy) és a regnáló Európa-bajnok között. Az amerikai elnök megkéri a bokszolót, hogy civilként segítse az ügynököt a fegyver felkutatásában. Scottnak így sikerül bejutnia Gundars budapesti főhadiszállására. Az igazi csatát azonban nem itt, hanem a végtelenül beképzelt és kibírhatatlan öklözővel kell megvívnia.

Én, a kém (I Spy, 2002)

Tudtad, hogy…?

… az Én, a kémet nem csak itt forgatták, hanem teljes egészében itt is játszódik?

6. München (Munich, 2005)

1972 szeptemberében a müncheni olimpián palesztin terroristák 11 izraeli sportolót gyilkolnak meg. Az esemény nyomán megindul az izraeli titkosszolgálat, a Moszad egyik legnagyobb nemzetközi akciója, amelynek keretein belül az Avner Kaufman (Eric Bana) vezette titkosügynökök csoportja azt a feladatot kapja, hogy felkutassa és megölje a müncheni terrorakció kitervelőit. Steven Spielberg valós eseményeken alapuló, mélyenszántó történelmi thrillere egyedülálló módon veti fel a felelősség, a kötelesség, a személyes áldozat és a bosszú kérdéseit.

München (Munich, 2005)

Tudtad, hogy…?

… 2005-ben a nagyszabású film miatt lezárták például az Andrássy utat is?

5. Suszter, szabó, baka, kém (Tinker, Tailor, Soldier, Spy, 2011)

A hidegháború tetőpontján úgy tűnik, az angliai hírszerzésben egy kettős ügynök munkálkodik, aki a szovjetek számára is információkat szivárogtat ki az Egyesült Királyságról. George Smiley-t, az egykori kémet visszahívják, hogy derítse ki, ki a “vakond”. Nyomozása titkosabbnál titkosabb helyeken, rejtélyeken keresztül vezet, a kémjátszma pedig eközben egyre komolyabbá válik.

Suszter, szabó, baka, kém (Tinker, Tailor, Soldier, Spy, 2011)

Tudtad, hogy…?

… a legfontosabb forgatási helyszín a Párizsi udvar volt, ahol egy rövid, de a történet szempontjából annál fontosabb jelenetet forgattak? Ebben Mucsi Zoltán és Kálloy-Molnár Péter is megjelenik.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·