FILMEZZUNK.HU
10 világhírű film, amit Magyarországon forgattak

10 világhírű film, amit Magyarországon forgattak

49948

2. Mentőexpedíció (The Martian, 2015)

Egy botanikus űrhajóst, Mark Watney-t halottnak hiszik társai, miután egy heves viharban nyomát vesztették. Watney túlélte a vihart, mely után egyedül találta magát egy idegen bolygón. Szerény ellátmánya nem tart ki sokáig, így csak a találékonyságára számíthat, ha üzenetet akar küldeni a Földre. Több millió kilométerrel arrébb a NASA és a nemzetközi tudósok csapata azon dolgozik, hogy hazahozzák a ’marsit’, miközben Watney társai egy lehetetlennek tűnő mentőakciót dolgoznak ki. Négy év múlva érkezik meg a bolygóra a felmentősereg, ám tartózkodási helyétől 3200 km-rel távolabb, így Watney útra kel, hogy éljen a hazatérés utolsó lehetőségével.

Mentőexpedíció 2015

Tudtad, hogy…?

… a film 108 millió dollárra becsült költségvetésének nagyjából a 38 százalékát, 11,8 milliárd forintnyi összeget költöttek el Magyarországon?

1. Kémjátszma (Spy Game, 2001)

Nathan Muir (Robert Redford) minden idők egyik legjobb CIA ügynöke volt, már csak pár napja maradt a nyugdíjazásáig. Tanítványával, Tom Bishoppal (Brad Pitt) hajdanán bejárták az egész világot. Muir már azt tervezgeti, hogy mivel fogja tölteni a jól megérdemelt pihenést, amikor megtudja, hogy Bishopot elfogták Pekingben, és kémkedés vádjával egy napon belül kivégzik. Megdöbbenten tapasztalja, hogy társát magára hagyja az ügynökség, mivel nem akarnak kockáztatni egy nemzetközi konfliktust. Muir ezt nem hagyhatja, és belevág élete legveszélyesebb küldetésébe.

Kémjátszma (Spy Game, 2001)

Tudtad, hogy…?

… a filmben feltűnik Csuja Imre és Rékasi Károly is?

Nem elég befogadó – Kiírják az új Hófehérkéből a szerelmi szálat

Van egy jó sztoritok az alábbi filmekkel kapcsolatban? Netán statiszták voltatok valamelyik forgatáson? Kérjük, osszátok meg velünk és a többi filmrajongóval az élményeiteket hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Történetek forrása)

//milos//

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·