FILMEZZUNK.HU
A legjobb Bud Spencer és Terence Hill filmek

Minden idők 10 legjobb Bud Spencer és Terence Hill filmje

108810

6. Mindent bele, fiúk! (Piu forte, ragazzi!, 1973)

Kicsi, öreg gép billeg a repülőtér leszállópályája fölött. Szárnya füstöl, a fék elromlott. A kényszerleszállás elkerülhetetlen, és a gép a hangár oldalába ütközik. Tűzoltóautók és mentők szirénázva sietnek a bajba jutott pilóták segítségére. Azaz, hogy sietnének. A két pilótának a haja szála sem görbült a kalandban, mosolyogva kötik el az első autót.

7 meglepő érdekesség a Mindent bele, fiúk! című filmről

Tudtad, hogy…?

A duó első olyan filmje, amely a modern időkben játszódik, bizonyítva, hogy nemcsak spagettiwesternekben állják meg a helyüket. Ezzel megnyílt az út olyan későbbi sikerfilmek előtt, mint a Különben dühbe jövünk, a Bűnvadászok vagy a Kincs, ami nincs. Magyarországon 1992-ben Gyémántvadászok címen is megjelent.

5. Nincs kettő négy nélkül (Non c’c due senza quattro, 1984)

Greg és Eliot egy furcsa állásajánlat kapcsán találkozik először. Fejenként egymillió dollárért helyettesíteniük kell két riói milliomost, akik nemrégiben életveszélyes fenyegetéseket kaptak. A munka nem tűnik nehéznek: a két vagány pontos hasonmása a két milliomosnak. Néhány probléma mégiscsak felmerül: Greg és Eliot az első pillanattól kezdve ki nem állhatja egymást. Az egymillió dollárért azonban úgy gondolják, hajlandók lesznek elviselni a helyzetet egy hétig. Arról persze nem tehetnek, hogy a külvilág egy kissé csodálkozik, amikor a két elegáns, visszafogott milliomos rövid idő alatt keményöklű, nagyhangú, belevaló fickóvá változik.

10 meglepő érdekesség a Nincs kettő négy nélkül című filmről

Tudtad, hogy…?

A filmben mind Bud Spencer-nek, mind Terence Hill-nek van 1-1 ikertestvére, így a két színésznek kettős szerepet kellett eljátszania. Érdekesség, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy Enzo Barloni volt a rendezője egy olyan filmnek, melyben a két színészlegenda együtt játszott. A produkciót Rio de Janeiro-ban vették fel.

4. Bűnvadászok (Crime Busters, 1976)

Wilbur Walsh (Bud Spencer) és Matt Kirby (Terence Hill) a kikötőben bóklászva próbálnak munkát szerezni. Ám a furcsa párosnak nincs nagy szerencséje: munka helyett néhány helyi gengszter és pár autó szétpüfölésével kell vigasztalódniuk. Ezért úgy döntenek, hogy kirabolnak egy szupermarketet, de az akció balul sül el; a bolt hátsó bejárata helyett a helyi rendőrőrs ajtaján robbannak be. Hogy elkerüljék a letartóztatást, beállnak rendőrnek. A törvény jó oldalán állva sem hazudtolják meg önmagukat: aktuális pofonzáporaik között nyomozni kezdenek egy kínai titokzatos halála után és miközben a szálakat gombolyítják, előszeretettel teszik helyre a környékbeli rosszfiúk állkapcsát és más, ütésre zsibbadó testrészeit is.

10 meglepő érdekesség a Bűnvadászok című filmről

Tudtad, hogy…?

Ennek a Bud Spencer és Terence Hill alkotásnak is három angol címe is van: “Crime Busters”, “Trinity: In Trouble Again” és “Two Supercops”. Bár a filmet zömében Amerikában forgatták, egy-egy belső jelenet elkészítésére visszatértek Olaszországba. A tekepályán zajló bunyót is Rómában vették fel hét nap alatt. A forgatás során itt Hill könnyebb sérülést szerzett a fején, ezért meg kellett szakítani egy időre a forgatást

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·