FILMEZZUNK.HU
A legjobb Bud Spencer és Terence Hill filmek

Minden idők 10 legjobb Bud Spencer és Terence Hill filmje

108809

3. Különben dühbe jövünk (1973)

Kid (Terence Hill) és Ben (Bud Spencer) sivatagi autóversenyre készülnek, de valaki mindenképp meg akarja akadályozni győzelmüket. Míg ők sör-virsli versenyen bizonygatják rátermettségüket, egy helyi bűnbanda tönkreteszi kocsijukat. A filmtörténet legviccesebb bunyósai nem hagyják bosszú nélkül a történteket, sőt a járművüket is pótolni kell.

Érdekességek a Különben dühbe jövünk című filmről

Tudtad, hogy…?

Ez volt Bud Spencer és Terence Hill magyarországi mozikban legelsőnek bemutatott közös filmje, a maga idejében hatalmas sikere volt, heteken keresztül telt házakkal vetítették a mozikban. Moziváltozata feliratos volt, majd két magyar szinkron is készült hozzá, 1982-ben és 2000-ben. Tévécsatornákon számtalan alkalommal leadták, DVD lemezen is megjelent.

2. Én a vizilovakkal vagyok (Io sto con gli ippopotami, 1979)

Tom Afrikába szervez szafarikat külföldi vadászoknak. Így nem örül túlságosan fivére megjelenésének, aki önkéntes állatvédő. Slim tönkre is teszi az üzletét, amikor egyetlen lövéssel defektessé teszi testvére dzsipjét. Tom a tóban, a vízilovak közt köt ki. Ekkora sérelem nem maradhat megtorlatlanul, ám a testvérháború helyett közös ellenségük, a kapzsi állatkereskedő és cinkosai ellen egyesítik erőiket.

http://www.filmkatalogus.hu/En-a-vizilovakkal-vagyok--f5728

Tudtad, hogy…?

A filmben hallható “Grau Grau Grau” című dalt Bud Spencer énekli. Bud több produkciónál is saját maga énekelte a betétdalokat. A vacsora jelenetnél Terence Hill által készített “koktél” összetevői: fekete kaviár, vaj, só, bors és pezsgő, ha valaki szeretné megkóstolni a legendás italt. Habár a cím ‘Én a vízilovakkal vagyok’, vízilovak csak a film legelején láthatóak.

1. Az ördög jobb és bal keze 1-2. (1971, 1972)

Joe hosszú útról tér éppen haza, ám egy kis nézeteltérése támad az egyik útszéli kocsmában. Nem nagy ügy, lepuffant két semmirekellő fejvadászt, az útonállók sebesült foglyát meg befuvarozza a városkába, ahol éppen bátyjával kötözködik három elvetemült fickó. Csupán azon akad fenn, miért visel seriffcsillagot a bátyja. A seriff nem örül különösebben testvérének, mert ismeri. Ahol ő eddig föltűnt, ott mindig történt valami. Most sincs másként, az “ördög jobb kezének” nevezett öcsköst bosszantják a helybéli hatalmasság pökhendi emberei, akik szüntelenül zaklatják a környék mormon telepeseit azért, hogy távozásra bírva ôket, megkaparinthassák földjeiket.

Az ördög jobb és bal keze (Lo chiamavano Trinita, 1971)

Tudtad, hogy…?

Ebben az olasz moziban alakult ki igazán a Bud Spencer és Terence Hill duó jellegzetes stílusa, a nem durvának, hanem komikusnak ható vér nélküli verekedésekkel. A film népszerűségét mutatja, hogy angol nyelvterületen Terence Hill egyéb filmjeinek címébe is gyakran belevették a forgalmazók a Trinity nevet.

Így néznek ki ma Bud Spencer lányai: Cristina és Diamante túl az ötvenen is gyönyörűek

Listánkból hiányzik a kedvenc alkotásod a legendás  olasz párostól? Ne habozz, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy mit felejtettünk ki!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása itt és itt)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·