FILMEZZUNK.HU
12 motiváló film, amit minden apukának látni kell

12 motiváló film, amit minden apukának látni kell

14556

5) A bátorság emberei (Courageous, 2011)

Négy férfi rendőrként dolgozik. Minden munkanapjukon bátran néznek szembe a veszéllyel. Egy dolog viszont félelemmel tölti el őket. Mikor hazaérnek, és találkoznak a gyermekeikkel, naponta rájönnek, hogy egy dologgal nincsenek tisztában igazán: milyen a jó apa. Szeretnének jó kapcsolatot kialakítani a gyerekekkel, de úgy tűnik, egyre távolabb és távolabb kerülnek tőlük.

A bátorság emberei (Courageous, 2011)

Alex Kendrick nem csak rendezi a 2011-es filmet, hanem a főszerepet is magára vállalta. A direktor a Végtelen hit és a Tűzbiztos házasság után gondolta úgy, hogy kifejezetten apai kollégáinak készít egy remekművet. És milyen jól gondolta! Tele üzenettel, elgondolkodtató képkockával és némi humorral megfűszerezve készült az alkotás.

6) Oviapu (Daddy Day Care, 2003)

Két jól kereső, profi ételfejlesztő egyszerre veszíti el a munkáját, és mert hasonló jól fizető munkára kilátásuk sincs, mindketten kénytelenek kivenni gyermekeiket a környék legelegánsabb magán-óvodájából, a Champan Academyből, hogy míg feleségük a család eltartásáról gondoskodik, ők szépre és jóra oktassák a csemetéiket. Eddig nem sokat foglalkoztak az ilyesmivel, és módszereik meglehetősen forradalmiak. Sőt, rendhagyóak. Sőt, botrányosak. De a környékbeli családok, úgy tűnik, nagyra értékelik igyekezetüket, és nemsokára már nemcsak saját neveletlen porontyaikra vigyázhatnak, hanem ráadásul kapják a szomszédokét is. A Chapman Akadémia nagy hatalmú igazgatónője tehát elhatározza, hogy nem ismer kegyelmet, és minden óvónői rafinériáját bevetve leszámol a konkurenciával.

Oviapu (Daddy Day Care, 2003)

Eddie Murphy és Jeff Garlin összefogott és letett az asztalra egy olyan produkciót, amely nem csak klasszikussá vált a tízévesek körében, hanem egy kifejezetten szórakoztató apás film is, amiben biztosan magunkra ismerhetünk.

7) Kramer kontra Kramer (Kramer vs. Kramer, 1979)

Ted Kramer reklámszakembernek mindennél fontosabb a karrierje. Amikor azonban a felesége elhagyja, gondoskodnia kell kisfiáról, Billyről. A kezdeti zűrzavar után szerencsésen beletanul a szerepébe és olyan bensőséges viszonyt alakít ki a gyermekkel, hogy még a karrierjét is képes feláldozni érte. Másfél év után aztán visszatér az anya, és pert indít a gyermekért. Jóllehet a bíróság az anyának ítéli a fiút, végül is önként lemond róla.

Kramer kontra Kramer (Kramer Vs. Kramer, 1979)

Ha ajánlani szeretném ezt a fantasztikusan felejthetetlen filmet, elég lenne annyit írnom, hogy 5 Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb színésznek járót is. Ám igazság szerint ezt nem ajánlani szeretném, hanem kötelezővé tenném minden apa részére a rengeteg tanulsága miatt. Emellett Dustin Hoffman olyan zseniális, a szintén frenetikus Meryl Streep mellett, hogy miattuk is megéri közel két órás játékidő.

8) Apák és lányaik (Fathers and Daughters, 2015)

A film két idősík között váltakozik: a ’80-as években játszódó történésekben Jake Davis, a Pulitzer-díjas, mentális problémákkal küzdő regényíró özvegyként neveli ötéves kislányát, Katie-t. A jelen idejű cselekmény pedig az immár felnőtt, Manhattanben élő 30 éves Katie mindennapjait mutatja be, aki gyermekkori démonjaival szembeszállva próbálja meg helyes mederben tartani életét.

Apák és lányaik (Fathers and Daughters, 2015)

Akinek van intelligenciája a dolgok mélyebb összefüggéseit is megérteni, és  elfogadja, hogy minden felnőttben ott van az egész gyerekkora, annak egy nagyon szép, tartalmas, érzelmekkel teli filmélményt fog nyújtani ez a mozi.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·