FILMEZZUNK.HU
10 Hugh Grant film, amit mindenképpen látnod kell

10 Hugh Grant film, amit mindenképpen látnod kell

19847

6. A keresztapus (Mickey Blue Eyes, 1999)

Michael Felgate, a New Yorkba szakadt angol pasas egy aukciós-háznál vezet árveréseket. Fülig szerelmes, ezért háromhónapnyi randizgatás után úgy dönt, hogy összeszedi minden bátorságát, és végre megkéri barátnője, Gina kezét. Legnagyobb elképedésére azonban azt a választ kapja, hogy a lány bár nagyon szereti őt, sohasem mehet hozzá. Michael kétségbeesésében felkeresi barátnője apját, Franket, aki egy kis éttermet futtat az olasz negyedben, ahol csupa nem túl bizalomgerjesztő olasz-amerikai fószer fogadja őt kitörő lelkesedéssel. Frank úgy üdvözli őt, mint jövendőbeli vejét és lassan Michaelnek is leesik a tantusz, hogy miféle családba készül beházasodni. Ám a szerelem mindennél fontosabb számára, ezért még arra is képes, hogy részt vállaljon a maffia kétes ügyleteiben.

5. Hogyan írjunk szerelmet (The Rewrite, 2014)

A jobb napokat látott forgatókönyvíró, Keith Michaels (Hugh Grant) egyszer csak azon kapja magát, hogy egy ötvenhez közelítő, elvált férfi lett, aki évek óta nem írt sikeres filmet és le is van égve. Szerencsére ügynöke nem felejtette el, és szerzett neki egy munkát: az uncsi kisváros egyeteme tanárt keres. Mivel zsebe üres, Keith nem mondhat nemet. Nem találja a helyét a tanári karban és meglehetősen félvállról veszi a tanítást. Ám megváltozik a hozzáállása, amikor találkozik Hollyval (Marisa Tomei), akivel hamarosan rájönnek, hogy mindketten ugyan azt várják az élettől: egy második lehetőséget.

4. Egy fiúról (About A Boy, 2002)

Will egy gyógyíthatatlanul menő 38 éves londoni fickó. Gazdag, nőtlen, gyermektelen, és egész nap semmi más dolga, mint hogy laza legyen, kerülje a felelősséget. Egy egyedülálló anyával kialakított futó viszonya után rájön, hogy a magányos szülők klubja kiváló helyszín arra, hogy minél több hölgyet eltudjon csábítani. Nosza, ki is talál hamarjában magának egy Ned nevű kisgyereket, a róla szóló mesékkel felfegyverkezve csatlakozik a helyi klubhoz, és minden szépen halad afelé, hogy elcsábítsa Susie-t, amikor becsöppen az életébe a lány barátnőjének fia, Marcus.

Egy fiúról (About A Boy, 2002)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·