FILMEZZUNK.HU
10 Hugh Grant film, amit mindenképpen látnod kell

10 Hugh Grant film, amit mindenképpen látnod kell

19814

Hugh Grant legjobb filmjei

Sokak szerint Hugh Grant egész Hollywood legcinikusabb színésze, mivel filmjeiben rendre kiparodizálja a saját szakmáját, rávilágít a sztárság árnyoldalára is és képes szembe menni népszerű trendekkel, mint például a feminizmus. Hugh Grant az 1994-es Négy esküvő és egy temetés óta teljes mértékben a romantikus vígjátékokra szakosodott és a napokban a 63. életévét betöltő színésznek ez tökéletesen meg is felel. Hugh Grant karakterei évtizedek óta nagyon hasonlítanak egymásra, a legtöbb filmjében egy tehetséges, de már lecsúszott, kicsit szerencsétlen sármos férfit alakít, aki már minden álmáról lemondott. Olykor sablonosnak tűnik már ez a szerep, de Hugh Grant annyira zseniálisan hozza ezt a szerepkört, hogy képes mindig valami újat mutatni és elszórakoztatni minket. Ez alkalomból összeállítottuk az általunk vélt 10 legjobb filmjét.

10. Az U.N.C.L.E. embere (The Man from U.N.C.L.E., 2015)

A hidegháború csak átverés volt. Jól tudják ezt az U.N.C.L.E nevű titkos kémszervezet alkalmazottai, akik, ha kell, szívesen együttműködnek orosz kémtársaikkal. Napoleon Solo (Henry Cavill), a cég egyik legjobb embere is kénytelen közösen bevetésre indulni Ilja Kurjakinnal (Armie Hammer), mert mindketten jól tudják: az igazi veszély egészen máshonnan fenyeget. Egy nemzetközi bűnszövetkezet őrült tervvel próbálja káoszba taszítani a világot. Minél jobban el akarják terjeszteni a nukleáris technológiát, mert abban reménykednek, hogy ha folytatódik az atomfegyverek terjedése, a törékeny erőegyensúly felborul, és kitör a III. világháború. A párosnak csupán egyetlen nyom áll rendelkezésre: egy eltűnt német tudós lánya. Az ő segítségével talán behatolhatnak a bűnszervezetbe.

9. Négy esküvő, egy temetés (Four Weddings and a Funeral, 1994)

Charles és Carrie egy esküvőn pillantják meg egymást és a fiú úgy érzi, hogy Carrie a legvonzóbb nő, akivel valaha is találkozott az életében. Egy önfeledt és szenvedélyes éjszakát töltenek együtt, majd elbúcsúznak egymástól. Két hónap múlva azonban ismét találkoznak egy másik esküvőn, ahol Carrie bemutatja Charles-nak a vőlegényét. Tíz hónappal később Charles a saját esküvőjére készülődik. Carrie is megérkezik és közli a fiúval, hogy elvált. Charles életének legnehezebb döntése előtt áll. Mindjárt oltár elé kell vezetnie a menyasszonyát, ő pedig Carrie-t szereti.

8. Értelem és érzelem (Sense and Sensibility, 1995)

A Dashwood lányok pénz nélkül maradnak apjuk váratlan halála után. Egyetlen esélyük, ha jól mennek férjhez. Az idősebbik lány, Elinor (Emma Thompson) nem bízik az érzelmeiben, és bár Brandon ezredes (Alan Rickman) és Edward Ferrars (Hugh Grant) is megkörnyékezi, úgy véli, a szív dolgaiban is az eszére kell hallgatnia. Húga, Marianne (Kate Winslet) viszont egészen más természet. Csöppet sem leplezi az elbűvölő Willoughby (Greg Wise) iránt érzett szenvedélyes szerelmét.

7. Két hét múlva örökké (Two Weeks Notice, 2002)

George Wade (Hugh Grant) New York egyik vezető ingatlanfejlesztési vállalatának felelős pozícióját tölti be. Bátyja, Howard (David Haig) a cég üzleti sikereinek motorja, és egyáltalán nem nézi jó szemmel testvére hóbortját. George ugyanis minden jogásznővel kikezd és amikor meghódított nő valami hibát vét, Howardra vár, hogy kirúgja a hölgyet. Most azonban betelt a pohár, Howard választás elé állítja öccsét: alkalmaz végre egy komoly ügyvédet, vagy búcsút mondhat a részvényeinek. Így kerül a céghez Lucy (Sandra Bullock), a Harvardon végzett, intelligens, stratégiai elmével megáldott ügyvéd, akinek megvannak a saját elképzelései a főnökét illetően.

Két hét múlva örökké 2002

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·