FILMEZZUNK.HU
10 színész, akik a való életben nagyon kedves emberek, de a filmvásznon remekül eljátsszák a rosszfiúk szerepét

10 színész, akik a való életben nagyon kedves emberek, de a filmvásznon remekül eljátsszák a rosszfiúk szerepét

721

6. Kathy Bates

Így néz ki most az a 15 ijesztő karaktert alakító színész, akik népszerű horrorfilmekben rémisztgettek bennünket

Kathy Bates egy elképesztő színésznő, aki áttörést ért el az iparágban, amikor sikerre vitt egy rendkívül összetett gonosztevőt: a Tortúra című filmben Annie Wilkes-t. Ez a karakter, aki kezdetben kedves és gondoskodó nőnek tűnik, végül egy szörnyeteggé változik, aki képes megölni kedvenc íróját, ha nem változtat egy regény befejezésén. Annie-ben nincsenek határok, és Bates teljesítménye miatt ez a film hatalmas siker lett. Az évek során számos gonosztevőt alakított az Amerikai Horror Story című tévésorozatban, közülük leginkább Delphine LaLaurie-t. Ám a való életben Bates karizmatikus, játékos és rendkívül érzelmes nő. Valójában az NBC News-nak adott interjújában a színésznő megemlítette, hogy a Misery erőszakos jelenetei annyira megrémítették, hogy el is sírta magát.

5. Alan Rickman

10 meglepő érdekesség, amit nem gondoltál volna Alan Rickman-ről

Kifogástalan karrierje során Alan Rickman számos figyelemre méltó gonosztevőt alakított, közülük: Nottingham hercege, Hans Gruber és Alexander Dane a legemlékezetesebbek. Világhírűvé azonban Perselus Piton szerepe tette a Harry Potter filmsorozatban. Ezt a sokak által megkérdőjelezett karaktert a saga egyik fő gonosztevőjének tartották, amíg a közönség meg nem értette, milyen titkot rejteget, és ez a tény teljesen megváltoztatta a roxforti professzorról alkotott véleményüket. Bár Rickman karaktereinek többsége gazember volt, a való életben az iparág pont az ellenkezőjét állította róla.  A vele dolgozó művészek többsége a legmelegebb és legnagylelkűbb emberként írta le Rickmant, akivel valaha is találkoztak. 2016-os halála után a színészek, filmesek és rajongók túlnyomó része kifejezte, hogy mennyire elszomorította őket halálhíre, és elárasztották a közösségi médiát a színészt érintő csodálatos anekdotákkal.

4. Tom Hiddleston

Tom Hiddleston alias Loki

Tom Hiddleston valószínűleg az első színész, aki eszünkbe jut, amikor olyan művészekről beszélünk, akik teljesen ellentétesek az általuk alakított karakterükkel. Hiddleston a Marvel Cinematic Universe-beli Loki megformálása által vált világhírűvé, aki Thor testvére, és lényegében a franchise egyik gonosztevője. De Loki lelke mélyén érzékeny és intelligens lény, de sajnálatos módon a haragja, féltékenysége és az a meggyőződése hajtja, hogy alacsonyabb rendű bátyjánál, ami rendkívül veszélyes karakterré tette. Gonoszsága ellenére a rajongók annyira megszerették, hogy végül a Marvel Studios saját sorozatának sztárjává vált. Hiddleston az egyik legbájosabb színész a szakmában, és soha nem hagyja ki a lehetőséget, hogy mindenkinek megmutassa kifogástalan modorát és kedvességét.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·