FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb Colin Firth film, amit kár lenne kihagyni

A 10 legjobb Colin Firth film, amit kár lenne kihagyni

26144

Colin Firth legjobb filmjei

Ha azt mondjuk Colin Firth, akkor mindannyiunknak a dölyfös Mr. Darcy jut eszébe. Ebben a szerepben vált igazán ismerté és közkedvelté. A király beszéde című filmjében nyújtott kitűnő alakításáért Oscar-díjra jelölték, amelyet meg is nyert. A rendkívül tehetséges színész szeptember 10-én ünnepeli szülinapját, így ez alkalomból legjobb filmjeit gyűjtöttük össze. A sorrend kizárólag saját véleményen alapszik.

10. A háború démonjai /The Railway Man, 2013/

Eric (Colin Firth) egy háborús veterán, akinek mindene a vasút és az utazás. Feleségét Patty-t (Nicole Kidman) is egy utazás során ismeri meg. A házas éveikben Patty sokszor megrémül, mert férjének különös rohamai vannak és egyre jobban és jobban magába zárkózik. A férje egyik volt katonatársától megtudja, hogy Japánban fogságba estek ezért kemény és embertelen megaláztatásokon kellett keresztül menniük. Eric megtudja, hogy az a személy, aki részt vett a kínzásban és megaláztatásban még él. Mivel nem tud megszabadulni a múlttól ezért felkeresi ezt a személy, hogy igazságot szolgáltasson.

A háború démonjai (The Railway Man, 2013)

9. Az angol beteg /The English Patient, 1996/

A második világháború vége felé járunk, amikor Hana (Juliette Binoche) ápolónő egy sebesült férfit helyez el a toscanai romos kolostorban. Hana a sok traumatikus élmény hatásár azt hiszi, hogy akibe beleszeret, az halálra van ítélve. A beteg, amikor magához tér, nem emlékszik semmire. A személyazonosságát csak egy nála talált kis könyv bizonyítja levelekkel és fotókkal. Hana olvas neki ebből a könyvből és ismételten elkezd emlékezni a teljesen összeégett férfi. Gróf Almásy László, aki háború előtti expedíciói során sivatagokat térképezett fel. A legutolsó expedícióhoz egy angol arisztokrata pár is csatlakozott, ahol Katherine az ifjú feleség félelmet nem ismert és nagy hatást gyakorolt Almásyra. Az érzés kölcsönösen erősödött, oly annyira, hogy tehetetlenné váltak a szerelmük erejével szemben. Viszonyuk mind saját magukra, mind pedig a környezetükre nézve súlyos katasztrofális következményeket hoz.

Az angol beteg /The English Patient, 1996/

8. Bridget Jones naplója /Bridget Jone’s Diary, 2001/

Bridget (René Zellweger) a harmadik X-en is túl van, de leghűségesebben egy üveg borhoz kötődik. Reménytelenül szerelmes a főnökébe. Családja a szinglik rémálmával zaklatja, ami nem más, mint a házasság, család és a gyerekek. Bridget a naplójába szorgalmasan írja 3 legfőbb barátját a napi elfogyasztott cigaretta mennyiséget, alkoholt valamint a testsúlyát. Egy partin megismeri Mark Daryt (Colin Firth). De közben összejön főnökével majd mégis szakítanak. Hogy hogyan alakul ezután Bridget élete, azt megtudhatod, a filmet megnézve!

Bridget Jones naplója /Bridget Jone’s Diary, 2001/

7. Dől a moné /Gambit, 2012/

Harry (Colin Firth) a kurátor egy milliomosnak dolgozik. Bosszút forral főnöke ellen és mivel tudja, hogy Lord Shabandar (Alan Rickman) meg akarja szerezni Monet egyik képét ezért a barátja által készített hamisítvánnyal akarja megleckéztetni. A terve a következő, beszervezi a texasi rodeó királynőt PJ-t (Cameron Diaz), miszerint nála van a festmény, amit nagyapja szerzett a második világháború ideje alatt. A tervek viszont másképp alakulnak, mintahogy Harry szerette volna…

Dől a moné /Gambit, 2012/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·