FILMEZZUNK.HU
Sophia Loren – 10 meglepő érdekesség a legendás olasz színésznőről

Sophia Loren – 10 meglepő érdekesség a legendás olasz színésznőről

2305

5) A tizenöt éves Loren egzotikus megjelenésének köszönhetően először kisebb szerepekben tűnt fel. 1951 körül ismerkedett meg Carlo Ponti producerrel (későbbi férjével), aki szerződést ajánlott neki, színész tanfolyamra íratta be, és nagyobb, az egyéniségéhez jobban illő szerepeket keresett neki. Ponti javaslatára változtatta a nevét Sophia Lorenre.

Már 87 éves Sophia Loren! Így néz ki ma a gyönyörű színésznő

6) Első főszerepét az Aida (1953) filmváltozatában kapta. Az ötvenes évek végére már olasz sztár volt, és csak egy lépés választotta el a nemzetközi hírnévtől. Ezt a lépést Vittorio de Sica segítségével tett meg, aki az Egy asszony meg a lánya (1960) című, Alberto Moravi regény filmadaptációja főszerepét adta neki. Sophia Loren nagyszerű alakításával kiérdemelte az Oscar-díjat, így ő lett az első színésznő, aki idegen nyelvű filmben nyújtott teljesítményével Oscar-díjat kapott.

7) A hatvanas-hetvenes évek jelentették Loren karrierjének csúcsát. Forgatott Európában, Amerikában, szerepelt drámákban és vígjátékokban. Leggyakrabban Marcello Mastroiannival játszott együtt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · ·