FILMEZZUNK.HU
12 dolog, amit tutira nem tudtál Mark Hamillről

Ma ünnepli 72. születésnapját Mark Hamill – Íme 12 érdekesség a szülinapos színészről

16206

Mark Hamill érdekességek

Mark Hamill kétszeres Szaturnusz-díjas amerikai filmszínész, akinek a pályáját a mai napig meghatározza, hogy ő játszotta Luke Skywalkert George Lucas elsőként leforgatott, ma már klasszikusnak számító Csillagok háborúja-trilógiájában. A színész 1951 szeptember 25-én született, Oaklandban, Kalifornia államban, azaz a napokban ünnepli születésének a 72. évfordulóját. Ennek alkalmából bemutatunk róla néhány érdekességet, amivel nagy valószínűség szerint eddig még nem találkoztál.

12 dolog, amit tutira nem tudtál Mark Hamillről

1. Édesapja (William Thomas Hamill) az amerikai haditengerészetnél szolgált. Ezért Mark ifjúkorában hol Kaliforniában, hol Virginiában, hol New Yorkban, hol Japánban élt.

2. 1977 január 11-én, éppen a Csillagok háborúja forgatásának befejezése előtt súlyos autóbaleset érte, melynek során komoly arcsérüléseket szenvedett. Az orvosoknak csak hétórás műtét árán sikerült helyrehozniuk az arcát.

12 dolog, amit tutira nem tudtál Mark Hamillről

3. Nehogy Luke Skywalker alakítása miatt beskatulyázzák a gáncstalan szuperhős szerepébe, gyakran kölcsönözi hangját “gonoszoknak” különböző animációs filmekben. Így például az alábbi gonoszok szólalnak meg az ő hangján: Joker (Batman: A rajzfilmsorozat, 1992), Wolverine (X-Men, 1994)

4. Az 1977-es Star Wars – Egy új remény egyik jelenetének (hulladékzúzás) forgatása során, mikor Luke Skywalker (Mark Hamill) a víz alatt van, a színész olyan sokáig nem vett levegőt, hogy az arcában elrepedt egy hajszálér. Hogy ez ne látszódjon a filmen, ettől kezdve csak az „egészséges” profilját vették.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · ·