FILMEZZUNK.HU
Michael Douglas 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Michael Douglas 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

30216

Michael Douglas legjobb filmjei

Michael Douglas a 80-as, 90-es években hatalmas sztárnak számított, de még ma is bőven a filmvilág egyik meghatározó alakja! Az élő színészlegenda a napokban ünnepli születésnapját, melynek alkalmából összeszedtük a 10 kedvenc filmünket tőle. A lista szubjektív, ha valamit kihagytunk, valamit nagyon szerettek, írjátok meg nyugodtan!

10. Fekete eső (Black Rain, 1989)

Nick Conklin (Michael Douglas), a kőkemény zsaru a szemtanúja lesz egy New York-i étteremben a japán gengszterek közötti véres leszámolásnak. Hosszú üldözés után sikerül elkapnia a gyilkost, és azt a különleges feladatot kapja, hogy partnere, Charlie Vincent (Andy Garcia) társaságában repüljön a fogollyal Tokióba, és adja át a japán rendőrségnek. A gyilkos Szato, aki a jakuza – a japán maffia – tagja, a repülőtéren egy ügyes trükkel meglép előlük, így a hajsza kezdődhet elölről, de ezúttal ellenséges terepen, ahol ők az idegenek egy furcsa országban.

Fekete eső (Black Rain, 1989)

Tudtad, hogy…?

… eredetileg úgy volt, hogy Paul Verhoeven rendezi a filmet?

9. Tökéletes gyilkosság (A Perfect Murder, 1998)

A New York-i milliomos, Steven Taylor mindent megkapott az élettől, amit ember csak kívánhat: pénzt, hatalmat és egy gyönyörű, fiatal feleséget. Emily az ENSZ-ben dolgozik többnyelvű tolmácsként; előkelő, okos asszony, akit egy csöppet sem elégít ki, hogy a férje csupán gyűjteménye legértékesebb darabjának tekinti. Nem csoda hát, hogy egy idő után egy másik férfi karjaiban keres vigaszt: David Shaw szegény, de tehetséges festő, aki mindent megad az elhanyagolt fiatalasszonynak, amit Emily a férjétől nem kaphat meg. Taylor azonban hamarosan rájön, mi az oka felesége egyre hűvösebb viselkedésének és végzetes lépésre szánja el magát. Nem kevesebbet kíván elkövetni, mint a tökéletes gyilkosságot.

Tökéletes gyilkosság (A Perfect Murder, 1998)

Tudtad, hogy…?

… a festményeket a filmben igazán Viggo Mortensen festette, aki a David Shaw festőt alakította a filmben.

8. Hangya (Ant-Man, 2015)

Scott Lang (Paul Rudd) különleges ruházatának köszönhetően egyik pillanatról a másikra képes összezsugorodni, vagy megsokszorozni erejét. A férfinek fel kell fedeznie önmagában a hőst, hogy segítséget nyújtson mentorának, Dr. Hank Pymnek, (Michael Douglas), és egy jól kitervelt rablással megmentse a világot.

Hangya (Ant-Man, 2015)

Tudtad, hogy…?

… Michael Douglas forgatás idején töltötte be a 70. életévét?

7. Rózsák háborúja (The War of the Roses, 1989)

Egy romantikusan induló szerelmi kapcsolat az oltár elõtt folytatódik, 18 évi házasság után pedig eljut a válóperes ügyvéd irodájába. Ám ez még nem a végállomás. A pár nem tud a másikkal tovább élni, viszont a közös házból sem akar kiköltözni. Így aztán folytatódik a nemek harca, amelyben egyetlen eszközt sem hagynak ki, amivel legyõzhetnék a másikat.

Rózsák háborúja (The War of the Roses, 1989)

Tudtad, hogy…?

… a filmet kb. 8 évvel Warren Adler azonos című regényének megjelenése után készítették?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·