FILMEZZUNK.HU
Minden idők 10 legjobb Will Smith filmje, amit neked is látnod kell

Minden idők 10 legjobb Will Smith filmje, amit neked is látnod kell

23886

Will Smith legjobb filmjei

Will Smith, születési nevén Willard Christopher „Will” Smith Jr. Oscar-díjas amerikai színész, többszörös Grammy-díjnyertes hiphopelőadó. Azon kevés emberek egyike, akik az Egyesült Államok szórakoztatóiparának három jelentős ágában is sikert élveznek. A Newsweek a bolygó legbefolyásosabb színészének is nevezte. A sztárszínész 1968. szeptember 25-én született Nyugat-Philadelphiában Caroline (Bright), a Philadelphiai Iskolai Bizottság ügyintézője és idősebb Willard Christopher Smith, hűtési mérnök fiaként. Tizenhárom éves volt, mikor szülei elváltak. Smith megnyerő és ravasz viselkedésével nyerte el a „Prince”, vagyis „Herceg” becenevet az iskolában, amiből később a „Fresh Prince” lett.

Minden idők 10 legjobb Will Smith filmje

Mai toplistánk Will Smith 10 legjobb filmjéből áll össze, ami természetesen csak és kizárólag a mi véleményünkön alapszik. Ha hiányzik toplistánkból a kedvenc filmed, ne habozz hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon feltüntetni, hogy melyik alkotását hagytuk ki.

10. Én, a robot (I, Robot, 2004)

Egy olyan időben, amikor az emberformájú robotok már a mindennapjaink részei, Del Spooner (Will Smith), a chicagói rendőrség detektívje robotfóbiában szenved. Amikor a U.S. Robotics gyár egy alkalmazottja gyanús körülmények között meghal, Del Spooner kapja meg az ügyet. Az elkövető egy robot, ami hihetetlennek tűnik, hiszen a három robotikai alaptörvénynek ez ellentmond (a gép nem árthat embernek, engedelmeskedik a parancsnak, ügyel a saját épségére).  Ha beigazolódik, hogy egy robot a gyilkos, bármikor elindulhat a láncreakció, hogy a gépek vegyék át a hatalmat a Földön…

A filmet a leírás szerint Isaac Asimov könyve ihlette, holott sosem született ilyen regénye. Ilyen címmel Earl és Otto Binder írtak novellát 1939-ben, majd 1950-ben jelent meg Asimovnak egy gyűjteményes kötete, amit a kiadó (a szerző határozott kérése ellenére) e cím alatt dobott a piacra.

9. Legenda vagyok (I Am Legend, 2007)

A  tudós, Robert Newille (Will Smith) az egyetlen túlélője az emberiség kipusztulást hozó vírusnak. A járvány következtében mutánsok jöttek létre, akik folyamatosan az életére törnek, miközben saját vérének felhasználásával az ellenszer kifejlesztésén munkálkodik. A kihalt New Yorkban bujkálva próbálja felvenni a harcot a rá leselkedő veszéllyel, azonban sietnie kell, ha nem akar kifutni az időből.

Will Smith a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díját. A Legenda vagyok 150 millió dolláros költségből valósult meg, a bevétel világszerte elérte az 584 milliót, így a 2007-es év 7. legsikeresebb filmje volt. Will annak érdekében, hogy Robert Neville karakterét minél hitelesebben tudja megformàlni, jàrt a Járványfelügyeleti- és Megelőzési Központban, ezenkívül olyan emberekkel beszélgetett, akik sok időn keresztül hadifoglyok voltak vagy magànzàrkàban tartottàk őket. Will Smith azt nyilatkozta, hogy Robert Neville karakterének eljàtszàsa az egyik legnehezebb filmszerep volt életében.

8. Hét élet (Seven Pounds, 2008)

Ben (Will Smith) egy sötét titkot rejteget, amelytől nem tud szabadulni: régi bűne emléke kínozza. Elhatározza, hogy ha a saját élete már megváltoztathatatlanul tönkre ment is, legalább másokén segít. Kiszemel hét ismeretlent, akik sem egymás, sem az ő létezéséről nem tudnak – viszont mind rászorulnak a segítségre. Ben nyomoz utánuk, pontosan feltérképezi az életüket, majd közbeavatkozik. Igyekszik a homályban maradni, ám mindent elkövet, hogy jóra fordítsa az addigi rosszat. De nincs tökéletes terv – mindig, minden számításba hiba csúszhat. A hiba ezúttal egy gyönyörű, szívbeteg nő képében jelentkezik. Miután vele találkozik már egészen új elképzelések vezetik a férfit…

Will Smith bevallása szerint a forgatáson döbbent rá, hogy neki is szembesülnie kell az élet nagy kérdéseivel: hogyan lehet túlélni az életet, amikor úgy érzed, már tönkrement minden, hogy lehet feldolgozni egy traumát?

7. A közellenség (Enemy of the State, 1998)

Az egyszeri ügyész, Robert Dean (Will Smith) éli átlagos ügyészi életét. Egy napon véletlenül veszélyes információkat tartalmazó floppy birtokába jut. Erre az Amerikai Egyesült Államok minden zsaruja a nyomába ered. Egyedül egy kikopott ügynök (Gene Hackman) áll mellé. De ez jelen esetben elég kevés az életben maradáshoz…

Will Smith a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára. Gene Hackman többször is visszautasította a szerepet, végül a rendező, Tony Scott személyesen hívta fel telefonon a színészt, hogy elmondja, miért ő az ideális jelölt a szerepre.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·