FILMEZZUNK.HU
Filmek és gasztronómia

10 film, amitől tutira beindulnak az ízlelőbimbóid

11665

3. Az élet ízei (The Hundred-Foot Journey, 2014)

A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Az egyszerű ételek is kifinomult fogássá változnak a keze alatt, amivel vendégeit teljesen megbabonázza. De a tökéletes recepthez mindig kell egy izgalmas hozzávaló. És ez most az egzotikus Indiából érkezik.

Az élet ízei (The Hundred-Foot Journey, 2014)

2. Julie & Julia – Két nő, egy recept (Julie & Julia, 2009)

Julie Powell élete nem mondható épp a legsikeresebbnek. Céljait nem igazán sikerül megvalósítania, egyetlen szenvedélye a főzés, amiről blogot is vezet. Julia számára sem minden fenékig tejfel; most költözött Párzisba férjével, és fogalma sincs róla, mihez kezdjen a szabadidejével. A két nőt a francia konyha iránti kimeríthetetlen szeretet hozza össze.

Julie & Julia - Két nő, egy recept (Julie & Julia, 2009)

1. A séf (Chef, 2014)

Carl Casper (Jon Favreau) híres séf, aki nem szeretni, ha kekeckednek vele. Mikor a város leghíresebb ételkritikusa lehúzza főztjét, csípős megjegyzéseket küld neki Twitteren. A dolog vége persze az, hogy kirúgják, és Caspernek újra kell kezdenie életét. Úgy dönt, egy büfékocsival próbál szerencsét, és kisfiával, valamint legjobb barátjával nekivág Amerikának, hogy végül rájöjjön, nem a főzés az egyetlen dolog, amiért érdemes élni.

A séf (Chef, 2014)

Megszakad a szív: Így teltek Alan Rickman utolsó napjai

(Történetek forrása: Mafab.hu)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·