FILMEZZUNK.HU

12 meglepő tény, amit nem tudtál Julie Andrews-ról

10987

5) A közkedvelt Mary Poppins forgatása miatta lett elhalasztva. Amikor ugyanis Walt Disney őt kérte fel a főszerephez, Andrews bevallotta, hogy gyermeket vár. Szerencsére a P.L.Travers, Mar Poppins írója tudott várni, amit a színésznő Golden Globe- és Oscar-díjak elnyerésével hálált meg.

6) Nem sokon múlt, hogy ne ő kapja meg Maria szerepét a Muzsika hangjában. Doris Day és Grace Kelly is esélyes volt a főszerepre. Bár Andrews addigra Academy Award díjas színésznő, valamint profi énekesnő lett, igencsak meg kellett dolgoznia a hőn áhított szerepért. Ma már el sem tudnánk képzelni a musicalt Julie Andrews nélkül.

A muzsika hangja (The Sound of Music, 1965)

7) Andrews két kedvenc pillanata a Muzsika hangjából az osztrák néptánc Von Trapp kapitánnyal, illetve a hűvös nyári este, amikor a kapitány megkérte, legyen a felesége, a ház úrnője, a gyermekei édesanyja.

8) A színésznő rendkívül ideges volt, a Muzsika hangja nyitójelenete forgatásának végére. A helikopter ugyanis, ami felülről vette, hatalmas szelet csapott, ráadásul a dombtetőn minden tele volt sárral, fűvel és szénával.

12 meglepő tény, amit nem tudtál Julie Andrews-ról

Julie Andrews A muzsika hangja című filmben

9) 1997-ben egy hangszalagműtéten esett át, mely során műhiba miatt majdnem elvesztette az énekhangját. Míg korábban négy oktávot is képes volt kiénekelni, a műtét után rehabilitációra kellett mennie. Mára már kifejlesztett egy újfajta éneklési módot, mellyel teljesen elboldogul.

10) Andrews nyolc év után vált el első férjétől, Tony Waltertól. Második házassága azonban rendkívül sikeres volt. 1969-ben esküdött örök hűséget Blake Edwardsnak. A férfi 2010-ben bekövetkezett haláláig boldog házasságban éltek. Szerinte a sikeres házasság kulcsa a türelem és a kitartás.

12 meglepő tény, amit nem tudtál Julie Andrews-ról

Második férjével, Blake Edwards-al 41 évig éltek házasságban

11) Tony Walton-nak és Julie Andrews-nak egy közös kislánya született, Emma Walton. Jennifer és Geoffrey, Blake Edwards első házasságából született gyermekei 3 és 5 évvel voltak idősebbek a kis Emmánál. Amy (Amelia) és Joanna Edwards a házaspár örökbefogadott lányai, akik vietnami származásúak. Andrews kilencszeres nagymama és háromszoros dédnagymama.

12) A színésznő szerint a karrier, a barátságok, a házasság és az életben minden egy hullámvasút vagy mélyzuhanás. Ő azonban valamiért rendkívüli szerencsével lett megáldva, hogy mindezekben elkerülte a mélyzuhanást.

12 meglepő tény, amit nem tudtál Julie Andrews-ról

Pierce Brosnan elmondta, hogy Istenbe vetett hitének köszönhetően tudta átvészelni felesége és lánya halálát

(Forrás: TheList)

//Jana//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · ·