FILMEZZUNK.HU
Most ünnepli 74. születésnapját Sigourney Weaver – Íme 10 meglepő érdekesség a csodaszép színésznőről

Most ünnepli 74. születésnapját Sigourney Weaver – Íme 10 meglepő érdekesség a csodaszép színésznőről

7944

Sigourney Weaver érdekességek

Sigourney Weaver az Alien-, majd a Szellemirtók-sorozattal, valamint a Gorillák a ködben című filmmel vált ismertté. Többszörös Oscar- és Golden Globe-jelölt színésznő, aki a nyolcvanas években kitaposta az utat a későbbi nagy női akcióhősöknek. A híres színésznő a napokban ünnepli a 74. születésnapját, melynek alkalmából itt az idő egy picit jobban megismerkedni vele.

Sigourney Weaver érdekességek

(1) A színésznő Sigourney Susan Alexandra Weaver néven látta meg a napvilágot 1949. október 8-án. Édesanyja brit színésznő, Elizabeth Inglis, nagybátyja, Doodles Weaver híres komikus, édesapja pedig Sylvester Weaver, aki az ötvenes években, a televíziózás aranykorában az NBC hálózat elnöke volt.

(2) 1961-ben a Brearley Girls Academy-re kezdett járni, de anyja átíratta őt egy New York-i magániskolába, a Chapin-ba. 1972-ben angol szakon diplomázott a Stanford Egyetemen. Ezt követően a Yale színiiskolájába járt, és miután visszatért New Yorkba, színházban kezdett dolgozni.

Sigourney Weaver érdekességek

(3) Az első, összesen hat másodperces filmszerepét Woody Allen Annie Hall című filmjében (1977) kapta.

(4) Egy évvel később Ridley Scott rendező őt választotta ki egy sci-fi horror főszerepére. Bár Weaver eleinte idegenkedett a szereptől, A nyolcadik utas: a Halál (1979) óriási siker lett, valódi kultuszfilmmé vált,  és megalapozta Sigourney karrierjét. Ripley szerepére egyébként Meryl Streepet szemelték ki, aki már akkoriban is az egyik legfelkapottabb színésznő volt. Streep akkori párja sajnálatos módon a forgatás előtt kevéssel halt meg, ezért nem tudta vállalni a szerepet.

A nyolcadik utas: a Halál /Alien, 1979/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·