FILMEZZUNK.HU
Eredetileg sokkal sötétebb lett volna A nyolcadik utas: a Halál befejezése

Eredetileg sokkal sötétebb lett volna A nyolcadik utas: a Halál befejezése

723

Eredetileg sokkal sötétebb lett volna A nyolcadik utas: a Halál befejezése

Nem sok annyira meghatározó sci-fi létezik a mozik történelmében, mint A nyolcadik utas: a Halál. Ridley 1979-ben új stílust teremtett időtlen klasszikusával, amely még most, bő negyven évvel később is ugyanolyan hátborzongató mint akkor volt. Ám azt kevesen tudják, hogy a rendező eredeti elképzelése még annál is durvább volt, mint ami végül a mozikba került.

Tudta? Eredetileg sokkal durvább befejezést szántak A nyolcadik utas: a Halál című filmnek

A filmet és annak folytatásait mindenki jól ismeri. Azt viszont kevesebben, hogy Ridley Scott eredeti befejezés-ötlete alapján akár soha nem is készült volna folytatás. Vagy legalábbis nem olyan, amilyenek végül készültek. A rendező ugyanis sokkal durvább befejezést szánt a történetnek. A film végén Ripley kilöki a világűrbe az idegent, ő pedig a sodródó mentőhajójában gyorsan bepattan a hibernáló kapszulába, hogy esélye legyen túlélni, amíg egyszer majd valaki rátalál. Csakhogy Ridley Scott nem lett volna ennyire kegyes a főhőssel. Az ő elképzelése szerint ugyanis az idegen akkor támadt volna rá Ripley-re, amikor az az űrhajót vezeti, és letépte volna a fejét. A hullát pedig félrehajítva elfoglalta volna a helyét, hogy aztán Ripley hangját utánozva rádión hívja fel a Földet, hogy ő akkor hazatér.

Szerencsére a Fox stúdió vezetői azonnal lesöpörték az asztalról a rendező ötletét, így abból végül nem lett semmi. Állítólag még az is felmerült, hogy kirúgják, ha nagyon erőlteti, ezért inkább maradtak a finomabb és a folytatás lehetőségét jobban támogató befejezésnél.

15 Ridley Scott által rendezett film, amit mindenképpen látnod kell

(Via mafab.hu)


Article Tags: · ·