FILMEZZUNK.HU
A fantasztikus Roger Moore 10 legnagyszerűbb filmje

A fantasztikus Roger Moore 10 legnagyszerűbb filmje

14162

6. Holdkelte (Moonraker, 1979)

A szuper gonosz Drax (Michael Lonsdale) azt tervezi, hogy kiirtja a Földön az emberiséget, és egy kitenyésztett, magasabb rendű fajjal népesíti be a bolygót a világűrből. De kellő számú, látványos üldözés után a 007 ügynök egy űrállomáson végez a Gonosszal.

Holdkelte (Moonraker, 1979)

Tudtad, hogy…?

Az 1995-ös Aranyszem-ig a széria legnagyobb bevételt hozó filmje lett. A kritikusoktól igen vegyes kritikát kapott. Az előző Bond-film után a Szigorúan bizalmas következett volna, ám meglovagolva a Star Wars és a Superman népszerűségét, úgy döntöttek a készítők, hogy ezt a filmet veszik előre, mely részben szintén az űrhöz köthető, sci-fis. Roger Moore 4. alkalommal bújt James Bond bőrébe.

5. Az aranypisztolyos férfi (The Man With the Golden Gun, 1974)

A brit titkosszolgálat büszkesége végre stílusban is méltó ellenféllel áll szemben. Scaramanga elegáns, kimért és profi gyilkos. Bond Hongkong, Thaiföld és Kína egzotikus tájain nyomoz egy titokzatos napenergiával működő fegyver után és hamar eljut Scaramanga szigetére is, ahol “az aranypisztolyos férfi” már régóta készül arra, hogy szembeszálljon a legendás 007-es ügynökkel. A szigeten egy őrült elmével kiagyalt, tükrökkel és csapdákkal teli labirintus vár Bondra – no és Scaramanga, aki úgy gondolja, ezúttal is elég lesz csupán egyetlen arany pisztolygolyó, hogy megszabaduljon a nagy ellenféltől.

Tudtad, hogy…?

A 20th Century Fox 2008-as felmérésének eredménye szerint, (kb. 2000 film fanatikus töltötte ki) az aranypisztoly a 6. legnépszerűbb fegyver a filmtörténetben. Ez volt azz első film a szériában, amely a Közel-Keleten is játszódik. Az egyik thaiföldi szigetet, ahol a filmet forgatták átnevezték James Bond-szigetre. Roger Moore 2. alkalommal bújt a 007-es bőrébe.

4. Szigorúan bizalmas (For Your Eyes Only, 1981)

Az albán partoknál elsüllyed egy kémhajó, rajta egy roppant értékes műszaki újdonság, az ATAC-rádió-adókészülék, amelynek segítségével irányítják a nukleáris töltetű Polaris rakétákat. Egy volt tengerésztiszt, Havevlock megpróbálja kimenteni a készüléket, de egy kubai bérgyilkos megöli őt és feleségét is. James Bond titkos ügynököt bízzák meg, hogy kutassa fel és büntesse meg a gyilkost és megbízóit. Vállalkozásában Havelock leánya, Melina segíti. A nyomok az Alpokba, a gazember görög milliomoshoz, Kristatoshoz vezetik őket. Egy kolostorban megtalálják a készüléket, és sikerül megsemmisíteniük, még mielőtt a KGB megkaparintaná.

Szigorúan bizalmas (For Your Eyes Only, 1981)

Tudtad, hogy…?

Roger Moore azt nyilatkozta, hogy az összes autó közül, amit vezetett a Citroen 2CV volt a kedvence. 194.9 millió dolláros bevételt generált, 28 millió dollárból jött létre. Moore 5. alkalommal bújt James Bond bőrébe.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·