FILMEZZUNK.HU
A fantasztikus Roger Moore 10 legnagyszerűbb filmje

A fantasztikus Roger Moore 10 legnagyszerűbb filmje

14164

3. Ágyúgolyó futam (The Cannonball Run, 1981)

Nincs díj, amit meg lehetne nyerni ezen a különlegesen őrült futamon, sőt, gyakorlatilag szabályok sincsenek. A verseny teljesen illegális. Mondani sem kell, több ezer közlekedési rendőr feni már a fogát a versenyzőkre. A játék lényege: a többieket kilökni az útról, és elsőként célba érni, háromezer mérfölddel arrébb. Állítólag Amerika ötvenkét állama közül egyikben sem büntetik a gyorshajtást halállal, bár Texast illetően még a szervezőknek is vannak kétségeik.

Tudtad, hogy…?

E flúgos futam vad versenyzőinek bőrébe bújva olyan komikusokat láthatunk, mint Roger Moore, Burt Reynolds, Dean Martin, Sammy Davies és az utolérhetetlen Jackie Chan! Roger Moore újranézte az összes addigi 007-es filmet, amiben szerepelt, hogy minél hitelesebben állíthasson görbe tükröt maga elé. A film eredetileg akciófilm lett volna Steve McQueennel a főszerepben, azonban a színész halála után Burt Reynoldsra szállt a főszerep és vígjáték lett belőle

2. Élni és halni hagyni (Live and Let Die, 1973)

James Bond egyszerű ügyben kezd vizsgálódni, de hamarosan észreveszi, hogy rejtélyes merényletek céltáblájává vált. Ellenfelei ezúttal a fekete mágia alkalmazásától sem riadnak vissza. Lassan kiderül, hogy az egész ügy hátterében Kanaga áll, akit az alvilágban csak Mr. Big néven ismernek. Mivel több tonna heroin forog kockán, a bűnöző nem ismer tréfát. Igencsak megszorongatná Bond nyakát, ha az nem lelne szövetségesre Passziánsz-ban, a gyönyörű jósnőben. Bond ismét válogatott veszélyeknek lesz kitéve. Éhes krokodilok, véres voodoo-szertartások várnak rá, de nem kell őt félteni. Aki ismeri, tudja, hogy egyetlen gyengéje a gyengébbik nem.

Élni és halni hagyni (Live and Let Die, 1973)

Tudtad, hogy…?

Roger Moore lett minden idők legidősebb James Bond-ja (a debütálás idején). Miután kiválasztották Roger Moore-t a szerepre, Michael Billington-t talomban tartották arra az esetre, ha Moore visszalépne. Moore elmondta, törekedett arra, hogy játékában ne utánozza Sean Connery-t, hanem önmaga elképzelései alapján alakítsa a kémet. Roger Moorenak 10 kilót kellett leadnia a szerep kedvéért. A United Artists azt szerette volna, ha egy Amerika alakítja James Bond-ot, így felmerült Burt Reynolds neve.

1. A kém, aki szeretett engem (The Spy Who Loved Me, 1977)

Amerikai és szovjet atom-tengeralattjárók sorra tűnnek el a nemzetközi vizeken. Az események hátterében az ördögien gonosz milliárdos, Mr. Stromberg áll, akinek végső célja, hogy a tengeralattjárókon lévő nukleáris robbanófejeket felhasználva – egy hatalmas, a tenger mélye alatt fekvő katonai bázisról – kirobbantsa a harmadik világháborút. A britek James Bondot, a szovjetek Ánya Amaszova titkos ügynököt bízzák meg azzal, hogy megoldja a helyzetet. A két kém egymással szövetkezve lát neki a feladatnak, és eleinte sikeresen is veszik az akadályokat, sőt idővel úgy tűnik, többről is lehet szó köztük közönséges munkakapcsolatnál… De aztán kiderül, hogy Ánya korábbi szerelmét James Bond ölte meg egyik korábbi megbízatása során…

Tudtad, hogy…?

Ez volt a széria első filmje, melyet Magyarországon is bemutattak, 1989. május 29-én. Ez valójában tíz évvel a film világpremierje után volt. Roger Moore azt nyilatkozta, ez a legkedvesebb filmje a szériában. Moore 3. alkalommal bújt James Bond bőrébe.

+1 Az Angyal sorozat (The Saint)

A sorozat főszereplője Simon Templar, a mindig megnyerő, sármos kalandor, aki veszélyes, kockázatos helyzetekben is lehengerlő magabiztossággal, könnyedén hárítja el a bajt.

Az Angyal sorozat (The Saint)

Roger Moore második legismertebb karaktere Simon Templar, természetesen a 007-es ügynök után. A sorozat hat évadot élt meg, utána többször is feldolgozták nagyjátékfilm formájában.

Judi Dench ha újrakezdhetné a filmes karrierjét, sokkal több szexjelenetet forgatna

Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Roger Moore produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//milos//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·