FILMEZZUNK.HU
Ezek a kulisszatitkok még a legnagyobb Jóbarátok-fanokat is garantáltan meglepik majd!

Ezek a kulisszatitkok még a legnagyobb Jóbarátok-fanokat is garantáltan meglepik majd!

1931

Ezek a kulisszatitkok még a legnagyobb Jóbarátok-fanokat is garantáltan meglepik majd!

Minden idők egyik talán legnépszerűbb sorozata annak ellenére, hogy 28 évvel ezelőtt került bemutatásra még mindig emberek millióit szögezi a képernyők elé. A töretlen siker több mindennek is köszönhető: például annak, hogy mindmáig rengeteg televíziócsatorna sugározza annak epizódjait. Bár a történetet nem kell már sokaknak bemutatni, vannak olyan kulisszatitkok, melyek még a legnagyobb Jóbarátok rajongók előtt is ismeretlenek lehetnek. Cikkünkben olyan érdekességeket gyűjtöttünk össze a sorozatról, melyekről nagy valószínűséggel te sem hallottál még!

A Jóbarátok szerepelői 16 évvel a sorozat záróepizódja után visszatérnek!

1. A sorozat címe sok vitát szült, olyan elképzelések is voltak, hogy az ‘Olyan barátok, mint mi’, ‘Insomnia Café’, vagy az ‘Egyből hat’ névvel indul majd, ám végül a legegyszerűbb változatnál a Jóbarátoknál (Friends) maradtak.

2. A sorozatot nem New Yorkban, hanem a kaliforniai Burbankben forgatták.

3. Courteney-t a kezdetekben Rachel karakterének eljátszására akarták szerződtetni, ő azonban az „erőteljesebb” Monica karaktert szerette volna magáénak, amit meg is kapott.

4. Phoebe karakterének megformálására nem Lisa Kudrow volt az eredeti jelölt, hanem Ellen DeGeneres, ám ő visszautasította a szerepet.

5. A Jóbaraátok megjelenése előtt Courteney Cox volt a leghíresebb a főszereplők közt: több reklámspotban is szerepelt, valamint Bruce Springsteen-Dancing in the Dark című videójában is látható volt.

Ezek a kulisszatitkok még a legnagyobb Jóbarátok-fanokat is garantáltan meglepik majd!

6. A sorozat első részének leadása előtt a Jóbarátok rendezője, James Burrows vakációzni vitte a hat főszereplőt Las Vegasba. A rendező biztos volt a sikerben, így ezzel a mondattal bocsájtotta őket útjukra a Vegas-i éjszakában: “Élvezzétek ki a hírnév nélküliség utolsó pillanatait!”

7. A kezdeti forgatókönyvek szerint Joey és Monica a sorozat első részétől fogva egy párt alkottak volna, Chandler karaktere pedig eredetileg a saját neméhez vonzódott volna.

8. Lisa Kudrow cseppet sem szeretett gitározni.

9. Ross 3 évadon keresztül 29 éves volt.

10. 1997-ben a hat főszereplő kilátásba helyezte, hogy nem folytatják tovább a munkát, ha gázsijukat nem emelik fel legalább 100 ezer dollárra epizódonként. Az emelést természetesen megkapták, jussuk az utolsó évad idején már 1 millió dollár volt fejenként, epizódonként!

10 hollywoodi sztár, aki eljátszott egy szerepet, és az a valóságban is megtörtént vele

11. James Michael Tyler csak a véletlennek köszönheti, hogy őt választották Günther szerepére. A férfi azért járt sikerrel, mert ő volt az egyetlen statiszta, aki képes volt használni egy ipari eszpresszógépet.

12. Még egy érdekesség Güntherről: A rajongók titkos kedvence a 33. részig meg se szólalt.

13. Courteney Cox valójában nem hogy fiatalabb, két évvel idősebb, mint David Schwimmer, annak ellenére, hogy a sorozatban annak húgát játssza el.

14. Monica és Phoebe párosa az egyetlen a hatosból, akik nem bonyolódtak csókcsatába egymással.

15. A sorozat szerint, Ross paleontológus professzor. Azt kevesen tudják azonban, hogy a valóságban is létezik egy Dr. David R. Schwimmer nevű paleontológus professzor, aki Columbus Állami Egyetemen dolgozik.

A sitcom 2000 és 2002 között bemutatott epizódjaiban Bent egy bizonyos Cole Sprouse alakította, aki azóta felnőtt, és 27 éves.

16. A második az egyetlen olyan évad a tízből, melynek nincs Hálaadás napi epizódja.

17. A sorozat mára mindenki által ismert főcímdalát, az “I’ll be there for you” című slágert a The Rembrants tagjai a sorozat két producerével, David Crane-nel és Marta Kauffmannal közreműködve, közösen írták meg.

18. A főcímjelenetet, melyben a szereplők egy szökőkútban bolondoznak hajnali 4-kor vették fel, és a forgatás alatt iszonyatosan hideg volt.

19. Matthew Perry több évadra nem emlékszik! Matthew Perry többször is nyilatkozta, hogy a 3. és a 6. évad közti időszak nem kicsit homályos számára. A Chandlert játszó színész kétszer is volt elvonón gyógyszer- és alkoholfüggősége miatt, mindkét alkalommal a Jóbarátok forgatásának idején.

20. Bruce Willis kénytelen volt ingyen vállalni a munkát a sorozatban, miután elvesztett egy fogadást Matthew Perryvel szemben.

Matthew Perry – 7 meglepő érdekesség a Jóbarátok sztárjáról

13 színészduó, amely olyan jól ábrázolta a szerelmes párokat, hogy nem tudtuk levenni róluk a szemünket

(Via Napjainkbanblog.eu)


Article Tags: · · · · · · ·