FILMEZZUNK.HU
A 8 legjobb Tim Robbins film, amit vétek lenne kihagyni

A 8 legjobb Tim Robbins film, amit vétek lenne kihagyni

19600

4. Nekem 8 (Nothing to Lose, 1997)

Nick Beam (Tim Robbins) egy – amúgy szépnek induló napon – rádöbben, hogy a felesége megcsalja. A felszarvazott férj azt gondolja, ennél rosszabb már nem történhet aznap. Vagy mégis? A mostohasors T. Pault (Martin Lawrence) sodorja útjába. Az izgága fekete beugrik a szerencsétlen lakli kocsijába, és megpróbálja kirabolni. Egy nappal előbb Nick talán megadóan engedett volna, de most inkább beletapos a gázba és – jöjjön, aminek jönnie kell – elrabolja kirablóját…

3. A játékos (The Player, 1992)

Griffin Mill, egy hollywoodi stúdió arrogáns modorú, ám vonzó alelnöke aláírás nélküli levelezőlapokat kap: azzal fenyegetik, hogy megölik. Miután Mill maga is gyilkosságot követ el, melyet nem tudnak rábizonyítani, és rájön, hogy remekül együtt tud élni ezzel a tudattal, megnő a bátorsága, és viszonyt kezd áldozata barátnőjével…

A játékos (The Player, 1992)

Tudtad, hogy…?

Tim Robbins “a legjobb vígjáték vagy musical színész” kategóriában Golden Globe-díjat nyert. Ebben a filmben szerepel a legtöbb Oscar-díjas színész, ha a magukat alakító színészeket is hozzászámoljuk.

2. Titokzatos folyó (Mystic River, 2003)

Három jó barát, akik együtt nőttek fel Boston egyik munkásnegyedében, 25 évvel később újra találkoznak egy rejtéleyes bűncselekmény kapcsán. Sean (Kevin Bacon) rendőr, Jimmy (Sean Penn ) gengszter lett, Dave (Tim Robbins) pedig még mindig a múlt dolgain rágódik. Jimmy lányát egy nap holtan találják, és ez a gyilkosság ismét összeköti a három férfit. Jimmy bosszúra szomjazik, Sean minden erejével a gyilkost keresi, de a nyomok valahogy mindig Dave-hez vezetnek.

Titokzatos folyó (Mystic River, 2003)

Tudtad, hogy…?

Tim Robbins ezzel a produkcióval nyerte el eddigi filmes pályájának egyetlen Oscar-díját, mégpedig “a legjobb férfi epizódszereplő” kategóriában. A film 30 millió dollárból készült el, és közel 157 milliót hozott vissza. A kritikusoktól pozitív kritikákat kapott.

1. A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

Andy Dufrense-t (Tim Robbins), az éles eszű bankárt 1946-ban kettős gyilkosság vádjával életfogytiglani börtönre ítélik. Miután bekerül a büntetés-végrehajtó intézetbe, szembesülnie kell a hely hierarchiájával, és a börtönélet minden visszásságával. Azonban a pénzügyi tapasztalatainak köszönhetően hamar elnyeri az őrök és a rabtársai bizalmát is. A börtön könyvtárának vezetőjeként pedig arra törekszik, hogy emberi méltóságot csempésszen az intézmény hétköznapjaiba.

Tudtad, hogy…?

Sokak szerint a valaha volt egyik, ha nem a legjobb film, mely a 7 Oscar-jelöléséből egyet sem tudott díjra váltani. Andy Dufrense (Tim Robbins) karakterét eredetileg Tom Hanks játszotta volna, aki azonban a Forrest Gump (1994) miatt nem tudta vállalni a szerepet. 1999-ben a Halálsoron forgatásán azonban együtt dolgozott Frank Darabonttal. A remény rabjai Morgan Freeman kedvenc filmje.

Már 65 éves a Szomszédok Almája! Fehér Annán egyszerűen nem fog az idő

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Tim Robbins produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//milos//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·